[]

belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi hakkında

merhaba,

olayı mümkün olduğunca kısa ve anlaşılır anlatmaya çalışacağım;

-05.01.2015 tarihinde sigorta girişim yapıldı, üzerine iki haftalık eğitim süreci falan derken 16.01.2015 yani dün şirket bana belirsiz süreli iş sözleşmesi imzalattı.

-bugünse uzun zamandır cevap beklediğim bir yerden olumlu yanıt geldi ve iş teklifi yaptılar bana. kabul ettim bende tabiki de.

şimdi sorun şu ; ilk iş yerinde imzaladığım belirsiz süreli iş sözleşmesinin beni bağlayan bir tarafı var mıdır? işten çıkmak istediğimde şirket bana nasıl bir yaptırımda bulunabilir ya da bulunabilir mi?

uzun süren işsizlik dönemi sonrası böyle bir şeyler karşılaşmak pek hoş olmadı, şu an çalışıyor olduğum şirketten de kötü ayrılmak istemiyorum ama bir bahane bulacağım artık mecbur. önce bu sözleşme olayını çözmem lazım.

durum böyle yardımlarınızı bekliyorum.

teşekkürler

 
iş sözleşmesi standarttır istediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. Sadece 2 haftalık ihbar süreniz var ama iki hafta çalışan birine de bu süreyi kullandırtmazlar.


  • nuka cola  (17.01.15 15:20:48) 
iş sözleşmesi standart değildir, imzaladığınız sözleşmeyi görmeden kesin bir şey söylemek mümkün değil.
sizden ihbar tazminatı dışında eğitimin ücreti de isteyebilirler.

  • de jure  (17.01.15 15:59:37) 
sözleşmeyi siz sonlandırırsanız 2 haftalık ihbar tazminatı ödersiniz. asgari ücret için 475 tl civarı. geçen gün de bir yerde eğitim ücretini işverenin alabileceği ile ilgili bir yazı okumuştum.


  • oziloz  (17.01.15 16:54:52 ~ 16:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.