[]

Dersten alınan notu hocayla konuşmak?

Merhaba bu dönem nadir sevdiğim derslerden biri CB gelmiş. Hoca hiç sınav yapmadı, sadece 3 tane paper yazdırdı. İlk paperımın notu çok iyiydi, daha sonrakiler açıklanmadı.

Paperlarımın aşırı süper olduğuna inanmıyorum, birkaç devamsızlık da yaptım ama en azından BB hak ettiğimi düşünüyorum. En azından hak edip etmediğimi görmek adına hocayla konuşmak ve paperlarım hakkında yorum yapmasını istiyorum.

fakat bunu verdiği notu sorguluyormuşum veya değiştirmek istiyormuşum gibi görünmemesi için nasıl bir mail yazmalıyım? Kesinlikle olumsuz bir duygu uyandırmak istemiyorum hocada.

teşekkürler şimdiden :)

 
Öğrencinin sınavlarını görmesi normaldir. Hatta bazı yerlerde bu "objection" olarak duyrulur. Notu sorguluyormus gibi görünse de son derece normal bu.

Yalnız burada harf notu çoktan verilmiş olduğundan iş biraz uzun sürebilir. Harf notlarının da düzeltilmesi için belirli bir prosedür var.

Hocaya atılacak e-postada o yüzden çok cekinmeye gerek yok. "Paperlarim hakkındaki görüşlerinizi gormem mümkün mü?" gibi yumusak bir yaklaşımla kağıtlar incelenebilir diye tahmin ediyorum.
  • ron dennis  (17.01.15 09:51:57) 
Amacım hatalarımı görmek ve düzeltmek diye de eklersin :)


  • liriamer  (17.01.15 10:57:56) 
Şu nasıl:

Merhaba hocam,

Bu dönem x dersinizi büyük bir keyifle dinledim ve istenen paperları severek yazdım. Aldığım not neticesinde eksikliklerimi görmek ve düzeltmek adına sizinle yazdığım paperlar hakkında görüşebilir miyim?

Bana zamanınızı ayırabilirseniz çok mutlu olurum.

İyi günler dilerim.
  • rivulet  (17.01.15 11:12:18) 
Ben olsam dersi keyifle dinledim gibi bir şey demezdim. İtici geldi bana açıkçası. Dersleri takip etmeme, paperları maksimum özenle ve zamanında yapmama rağmen beklediğimden düşük geldi notum. Hatalarımı görmem ve düzeltmem için yardımcı olabilir misiniz falan dersen daha iyi olabilir.


  • okuyamıyom ben ya  (17.01.15 11:24:56) 
@okuyamıyom ben ya o lafları çok samimi bir şekilde yazdım ama itici algılanıyorsa dediğin gibi değiştiririm o zaman teşekkürler :)


  • rivulet  (17.01.15 11:31:59) 
ben kağıdını görmek isteyen her öğrenciye kağıdını gösteriyorum, herhangi açıklama beklemeden. nasıl öğrenciyken ben de görmek istiyorduysam, şu anda onların da hakkı var. ancak her hoca böyle düşünmüyor, hatta dekanlığa dilekçe ile gösteririm falan diyenler var. bu durum da inatlaşma olduğundan öğrenciye sıkıntı çıkartabilir.

bence direk gidip hocanızla konuşun ve gerçekten hatalarınızı görmek istediğinizi, notunuzu aa beklemediğinizi ancak bb seviyesinde olabileceğini ifade edin. eğer hoca sıcak yaklaşmıyorsa ve gelecekte karşılaşma ihtimaliniz varsa zorlamayın. (bence)

ancak notlama noktasında, muhtemelen notunuz cb'dir. çünkü cb'nin üst limiti ile bb'nin alt limiti arasında ufak bir fark var. bb 70 ise, sizin notunuz 68 ise malesef cb alıyorsunuz. zira, o cbyi birileri alacak ve notlama bir noktada kırılım göstermek zorunda. ve söylediğinize göre en parlak öğrenci siz değilmişsiniz. dolayısı ile cb normal göründü benim gözümde.
  • gurur  (17.01.15 11:48:38 ~ 11:51:58) 
@gurur tabi öyle olması daha muhtemel ama hayalkırıklığına uğradım sevdiğim bir ders olunca :) çabalamadığım derslerim kötü geldi kabullendim ama en azından bu ders biraz yüksek olabilirdi çünkü emek harcadım diye düşündüm. Onun dışında ileride akademisyen olursam çalışmak istediğim alan olduğu için de üzüldüm. Ama işte tüm bunları hocaya dürüstçe söylememem gerekiyor sanırım çünkü yanlış anlaşılabilirim :)


  • rivulet  (17.01.15 13:45:16) 
dersi keyifle takip ettiğini söylemende hiçbir sakınca yok bence. ben samimiyetsizlik olarak almazdım şahsen.

ayrıca @cosmicstring +1 diyorum, kendini iyi ifade ediyorsun ve samimi bir şekilde hocaya ilerde bu alanda çalışmak istediğini, o yüzden onunla görüşüp nerelerde hata yaptığını öğrenmek istediğini söyleyebilirsin. nottan bahsetme ama. hocanın kızması veya tavır alması için hiçbir sebep göremiyorum.
  • lily briscoe  (17.01.15 15:48:57) 
@cosmistrigs çok teşekkür ederim inanın cesaret verdiniz :)


  • rivulet  (17.01.15 15:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.