[]

Bilişim sektöründe analistliğin geleceği

merhaba,

2.5 sene data analizi yapıp sonra yazılım projolerinde sistem analisti olarak çalışmaya başlayan biriyim,

bir şekilde yöneldiğim bu alanın geleceği ile ilgili tahminleriniz varsa duymak isterim, bilen bilir agile'ıdır scrum'ıdır süreçleri kısaltan standartlar filan kullanılıyor artık, benim çalıştığım firma da geçiyor ufak ufak, e böyle olunca analistin değeri kalmayacak gibi geldi bana, müşteri ile yazılımcı biraraya gelip sorunlarını çözebiliyorlar zaten,
diğer yandan yazılımcı analistlerle de karşılaşmaya başladık,

ne diyorsunuz?

 
bence en azından türkiye'de ölmeyecek bir meslek. yazılımcı analistler vardı eskiden zaten ve analistlik ondan sonra çıktı, tüm yazılımcılar analistti aynı zamanda. agile ile geliştirilen projelerde belki ihtiyaç olmayacaktır dediğin gibi ama büyük projelerde genelde agile kullanılmıyor ve uzun vadede de kullanılacağını sanmıyorum. özellikle büyük şirketler agile'a bazı birimleri hariç oldukça uzaklar. ki agile çalışmamış olsam da agile'da yine analistlere de yer veriliyor diye görüyorum.

ayrıca developerlarımız analistle çalışmaya o kadar alışmışlar ki çok rahatlar böyle. bana öyle geldi analiz ben de yaptım deyip sıyrılmak işlerine geliyor, bu rahatlığı bırakmak istemeyeceklerdir.
  • lemmiwinks  (13.01.15 20:57:18 ~ 20:59:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.