[]

BİSİKLET ten anlayanlar bir yardımcı olsa ya...

ben çok iyi bir bisiklet sürücü değilim yeni öğrendim ve trafiğe çıkmaya geriliyorum ve kondisyonsuzum.(alabilirsem ilk bisikletim olacak ve kendim alacağım için çok heyecanlı bir durum) bir bisiklet alıp biraz pratik yaptıktan sonra yavaş yavaş şehir içinde de sürmeye başlayacağım. aldığım bisikletle aynı zamanda dağ bayır da gezeceğim için dağ bisikleti benim aradığım.

bir tane salcano dağ bisikleti sordum 850 dediler. modelini tam hatırlamıyorum ama ön tarafında amartisör vardı.(çok belirleyici oldu doğrusu) fakat salcano çok dayanıklı değil diyorlar. öyle mi? alsam sıkıntı çıkarır mı? (ben paldır küldür kullanıyorum)

bir de decathlondan baktım (internetten sipariş edeceğim çünkü kaldığım yere bisikleti getiremem) şu bisiklet:
www.decathlon.com.tr

bu bisiklet düz yolda hız yapmaz mı?(benzerine binmiştim baya yormuştu) arka tarafında amartisör olunca hızlanmıyor diyorlar, dağdan iniş bisikleti miymiş neymiş. ne dersiniz benim için saçma mı olur bunu almak? (bisiklet binmekten soğumak istemiyorum, şevklenmek istiyorum)

bu olmazsa da şunu düşünüyorum:
www.decathlon.com.tr

bu da çok dandik kalır parçalarım diye korkuyorum. bir de lastikler iyi değilmiş onunla uğraşmak istemediğimden...


son olarak şu var:
www.decathlon.com.tr

bunu çok incelemedim ama hem sağlam hem de sürüşü rahat derseniz bu da olur.


b-twin nasıl bir marka salcanoyla kıyaslayınca bilmiyorum. uzun yol yapma ihtimalim de var ve uzun yıllar kullanmak istiyorum. fiyat olarak da en fazla 850 verebilirim. bu kriterlere uygun başka bir bisiklet öneriniz varsa ona da açığım. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim. saygılar sevgiler.

 
ikinci el trek, kron, yoktur ama cannondale bakabilirsin belki.
sıfır diyorsan geotech markası var delta'nın onların sıfırı olabilir.

b-twin çok duymadım etrafımda kullanan, genelde decathlon'u bilen ama bisiklet markalarını bilmeyen insanlar, "gidip decathlondan alalım" diye aldıkları bir marka. belki yurtdışında biliniyordur. zaten baktım şimdi sonuncu güzelmiş bayağı.
  • from potomac to kuban  (11.01.15 21:38:28 ~ 21:45:14) 
çift amortisörlü kesinlikle alma. sedonanın 701, 711 modelleri olur benim tavsiyem


  • ack3000  (11.01.15 21:45:31) 
Benim rockrider 5.2 var. Uzun süre sürmeye vaktim olmadı ama şehir içi rahat kullanıyorum. Ama aynı markanın şehir bisikletlerini alsaymışım dedim.

Dedikleri gibi çift amortisörlüler iniş için, onları baştan ele. Dağ bayır derken patika toprak yol kullanacaksan şehir bisikleti de işini görür. Öyle dağılma falan olacağını sanmıyorum. Ama ağır koşullar falan için rockrider alınabilir.
  • doxanikee  (11.01.15 22:10:05) 
"bu da çok dandik kalır parçalarım diye korkuyorum. bir de lastikler iyi değilmiş onunla uğraşmak istemediğimden..."

bunu parçalayamazsın. al gitsin:
www.turcubaba.com
  • namus ninjası  (11.01.15 22:50:56) 
dağ bisikleti alma, hybrid al.

sedona al, scott al, cannondale al, geotech trek al ama decathlon alma.

delta'dan indirim ayarlayabilirim son olarak.
  • megafon  (11.01.15 23:02:17) 
bir triban iki rockrider var evde. sorunsuz bisikletler.
bir yerden indirim ayarlayabilecek durumda değilim çünkü bisiklet esnafıyla sıkı fıkı bağlarım yok. sadece son kullanıcıyım. ve bu dechatlon bisikletleriyle 6 ayda 1000 km falan gittim. 600 kmsi şehirler arası. caps atabilirim.

  • namus ninjası  (11.01.15 23:09:41) 
rockrider 500 kullanıyorum. tavsiye ederim.


  • tirt star  (11.01.15 23:12:18) 
modelden modele değişir marka karşılaştırmaları. mesela şu modeldeki donanım başka markada olsa etiketi çok farklı olurdu.

www.decathlon.com.tr

şehir kullanımında tur bisikleti tavsiye ediyorum; çünkü yeterli, hafif ve daha seri. bana göre amortisör, hidrolik fren gerekli değil. ekstra fiyat, ağırlık, tamir zorluğu anlamına geliyor. ancak burada önemli olan senin kullanımın. ben 2011'den beri v-fren tur bisikleti scott kullanıyorum, memnunum. arkadaşa üstteki rockrider yerine, kilitlenebilir ön maşalı, hidrolik bir scott aldık. 90 kilo haliyle nasıl deli kullanıyorsa artık, sürekli olarak sağlamlık hissi vermediğinden şikayet ediyor.

cannondale quick serisi, carraro 225 gibi modeller 1000 tl civarında çok satılır. bana kalırsa bütçene uyan sedona'yı al gitsin.

çevrene sor soruştur, bisiklet esnafı ile tanıdık bağı kurmayı dene. çok sağlam indirim söz konusu olabiliyor. hiç olmazsa hemşeri ol, çaylarını iç, uzun uzun otur mağazada.

mekanik fren alacağına v fren al. olur da hidrolik denk getirirsen araştırmadan kurcalama.
  • zihuatanejo  (12.01.15 08:32:04 ~ 09:32:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.