[]

Front-End olarak iş bulabilir miyim?

Arkadaşlar iyi günler,
İstanbul'da web yazılım piyasasından anlayan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Eğer bana ulaşabilirseniz, özel mesaj ile portfolyomu atacağım.

Merak ettiğim şeyse şu: acaba istanbul'da, size göndereceğim portföyüm ile iş bulabilir miyim? bulabilirsem maaş bandım ne olur? ne tavsiye edersiniz. birkaç basit tavsiyeye ihtiyacım var. çok ama çok kötü bir durumdayım. hatta çıkmazdayım, bu belki son çabalarımdan biri olacak. belki de hiç çabalayamayacağım.

neyse: 3.5 senedir web yazılımla uğraşıyorum.
7 aydır bir ajanstaki tek web yazılımcıyım, genelde front end ile uğraşsam da, backend'de de iyiyimdir. (ama elimize genelde sırf front end ihtiyacı duyulan projeler geldiği için, backend'e çok el atamadım bu süreçte) PHP,HTML5,CSS3 gibi konu başlıklarında iyi seviyedeyim ve özellikle front end'de oldukça pratik kazanmış durumdayım. jQuery ile rahat rahat çalışabiliyorum ama onun eklenti geliştirme ksmında eksiklerim var, yazdğım jquery uygulamalrını henüz eklenti haline getirebilmiş değilim. Biraz pratikten uzak şeyler kısaca. Bootstrap kütüphanesi yardımıyla responsive tasarım yapıyorum (static site tasarlamadım hiç, hepsi responsive). Basit bir e-ticaret sitesi de hazırladım. Ama gerçekten fazla basit. Bir tane yönetim panelim var, dinamik site isteyenlere hızlı entegre edebilmek için yazdığım bir sistem.

Neyse genel hatlarım böyle. Eğer bu piyasadan anlayan birileri varsa, örneklerimi de göndermek isterim ve sizden "Kardeşim, bunlar yetersiz. İş bulabileceğiniz sanmıyorum, bulsan da çok ama çok az maaş alabilirsin" vs. tavsiyeler bekliyorum.

Dediğim gibi, büyük bir çıkmazdayım. bu işin sonu biraz kötü de bitebilir. Yardımınızı bekliyorum. iyi günler.

 
yenibir iş kariyer sitelerine başvur oradaki öz geçmişine bildiğin şeyleri detaylandır.

bir tane demo tasarım yap onuda ekle. iş bulacaksındır.
  • fukka  (11.01.15 10:36:42) 
ajanslarda bulabilirsin, maaş konusunda bişi diyemeceğim, frontend dendiğinde işin içine angularjs, ember, backbone/underscore ve hatta nodejs+backbone (nodejs uygulamaları browser'a gömülüyor uzun süredir) gibi işler de girmeye başladı. javascript browserda çalışıyor o halde frontend'in işidir mantığı hakim.

şimdilerde genellikle benim bilgim dahilindeki firmalar tasarımı a'ya html/css'ide freelancer birini bulup yaptırıyorlar yada psdtohtml servislerini kullanıyorlar, (tabii ben 3/5 firmayı biliyorum binlerce firma var)

birde ne supermen isteyenler var fotoshop + html/css bekleyenler onlara da saygılarımı sunuyorum.
  • selam  (11.01.15 11:11:57 ~ 11:13:27) 
acilin front-end developer geldi.
front-end 2 yil oncesine kadar safi css/html/jquery idi mamafih framework'ler epey yurudu. angular veya backbone, react, css tarafinda sass, js tarafinda sadece jquery degil vanilla javascript de anlayabiliyor/yazabiliyor olman lazim, belini dogrultabilmen lazim yani en azindan. bootstrap bilmen iyi olmus.

pek de yetersiz gorme kendini derim. side-project'lerine zaman ayir ama mutlaka; adin en iyi oyle duyulur. haftasonlari kendi projelerinde calis mesela. komuniteye takil, genc front-end developer'larla gorus. kod konferanslarini kovala. maas konusunu ozelden konusuruz :p
  • hjarteblod  (11.01.15 13:18:30 ~ 13:19:38) 
Hjarteblod a ek olarak birde foundation var bootsrap gibi ve yukseliyo ona da goz atmanda fayda olabilir


  • selam  (11.01.15 17:24:07) 
biraz daha bilgi istesem :S


  • tchuck  (13.01.15 14:50:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.