[]

Avrupa Turu Önerileri

Hacılar, acilen önerilerinize ihtiyacım var. Şu an erasmustan arda kalan 40 günlük vizem var. Bu 40 günün 32 gününde otobüsle şu rotayı gezmeyi planlıyordum: Paris - Brüksel - Amsterdam - Hamburg - Berlin - Dresden - Prag - Bratislava - Budapeşte - Krakow. Bu Cuma Paris'e uçuyorum, Krakow'da da arkadaşlarım olduğu için bir hafta kadar kalıcam. Onun dışında rota tamamen değişebilir. Bu ülkeleri gezmiş görmüş İspanyol bir arkadaşım bu şehirlerden Paris, Budapeşte ve Krakow dışında hepsini eleyip İtalya'ya gitmemi önerdi. Kışın yağmur çamurda 2 3 günde bir şehir değiştireceğine ryanairle uçup Paris, Budapeşte ve Roma'da birer hafta kalsan daha iyi diyor. Siz ne dersiniz? Bir hafta olmasa da beş altışar gün bu şehirlerde tek başına sıkılmadan geçirilir mi? Bu iki seçenek dışında önerilere de açığım.

Not: Şu ana dek sadece Polonya, İspanya ve Portekiz'i gezdim. Bütçe 1200 euro. Yaş 26 olduğundan interrail seçenekler arasında değil.

Bonus soru: Memleket Edirne olduğundan ülkeye karayolu üzerinden girme gibi bir fantezim var. Budapeşte'den sonra bir Balkan turu yaparak ülkeye dönmek mantıklı mıdır?

 
bu yukarıda saydığın şehirler için fikir belirtemeyeceğim 2 şehir var, biri krakow ki görmek istediğim bir yer diğeri de dresden. amsterdam, brüksel, prag, budapeşte maksimum 1.5 günlük şehirler bence. akşamdan şehre gel ertesi gün gez öbür gün check out yapıp diğer şehire git. hatta bratislava için 4 5 saat bile yeter derim. berlin'e ise en az 3 gün gider.

balkan kısmına gelince balkanlarda hangi ülkelere gitmeyi planlıyorsun? ben mesela oraya tek başıma gitmeyi göze alamadım bu yüzden turla gittim.

balkan kültürüne aşırı bir bağım olmadığından orada sevdiğim yerler dubrovnik, zagreb ve üsküp oldu. yanlış hatırlamıyorsam belgrad için vize almıştık. o yüzden oradaki ülkelerin vize işlerine bir bak derim.

eğer balkanlardan vazgeçersen bence de italyaya gidilebilir, italya'dan yunanistan'a feribotla falan geçip oradan da direk edirne'ye bir rota çizebilirsin.
  • 760 gr  (07.01.15 06:12:36) 
bahsettigin sehirlerden 1 hafta kaldiginda sikilmayacagin tek yer roma. arkadasin dedigi gibi diger yerlere birkac gun yeter. sirbistanla vize olayi kalkti diye hatirliyorum ben, o olayi netlestirirsen yeniden arastirirsin tabi ama yoktu sanki. ben olsam birer hafta kalmaktansa hepsini gezerim kar kis demeden. bi de orta avrupada otobus diye zorlamasan da olur, trenler genelde hem oldukca ucuz hem de sıklıgı yeterli. ozel bi bayram seyran olmadikca hostellerde de gayet uygun fiyata yer bulursun.

dedigim gibi ben olsam hepsini gezerim ama diger yandan hayatinin ilerleyen donemlerinde hepsine teker teker gidip vakit de gecirebilirsin hepsini gezince sonraki tatillerde ya cift dikise geciyorsun ya da gidecek yer bulamiyorsun :)

balkanlardan turkiyeye giris de mantikli bence.

mobildeyim sacma sapan hatalar yapmis olabilirim sori simdiden.
  • in vino veritas  (07.01.15 06:41:52) 
bi de o kadar budapesteye kadar gitmisken viyana da eklenebilir o listeye :)


  • in vino veritas  (07.01.15 06:43:08) 
@760 gr Zagreb, Belgrad, Podgorica, Tiran, Üsküp ve Sofya'yı düşünüyorum fakat ilk rotaya yoğunlaştığım için hiç araştırma yapmadım.


  • Psychender  (07.01.15 15:52:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.