[]

Redd'i miras(hukuk sorusu)

nasıl yapılıyor? mirası reddedilecek kişinin ölmesi mi gerekiyor yoksa ölmeden önce yapmak zorunda mıyız? çeşitli duyumlar aldım ama net bir bilgi yok. bu işin uzmanları konuya açıklık getirebilirse sevinirim. bir de mirasını reddettiğim kişi hayatta ise redd ettiğimden haberdar oluyor mu? habersiz yapamıyor muyuz?




 
hcı abi reddi miras kalan mirastan cok borc varsa yapılıyo evet ölmesi birazdan m e l t e m gelir aahahahahahaha


  • bekçi hurşit'in eline lüverver vermişler  (23.12.14 19:22:22) 
ölümden sonra yapılır. ölümden önce mirastan feragat sözleşmesi yapılır. Bu sözleşme miras bırakanla yapılır.


  • cok iyi yol  (23.12.14 19:29:28) 
Mirası reddetmenin Öğrenmeden sonra bir ay süresi vardı diye hatırlıyorum. Süreleri araştırın bence. Hak kaybı olmasın.


  • faredenkorkankedi  (24.12.14 01:03:56) 
mirasdan feragatname, mirası bırakacak olan olan kişi hayattayken her iki tarafta noter huzunda olmak üzere ilgili feragatnameye imza atar, noter her ikisinede rızasını sorar, her iki kişininde akıl sağlığı yerinde raporu alması lazım.

reddi miras, miras bırakacak olan kişi vefat ettikden sonra yapılır, vefat sonrasında 3 ay içinde yapılması gerekir aksi takdirde misarı kabul etmiş sayılırsınız, sulh mahkemesine yazılı şekilde başvuracaksınız, yine belli bir yaşın (60'dı galiba) üstündeyseniz akıl sağlığı raporu gerekebilir tam emin değilim.

Not: Avukat değilim, bir süre önce benzer bişiyle uğraştık o nedenle biliyorum.
  • selam  (24.12.14 01:32:47 ~ 01:34:02) 
atarlı ergen ne o babanla tartıştın da mişrasınımı reddetcen hahahah tik koy


  • bekçi hurşit'in eline lüverver vermişler  (25.12.14 00:10:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.