[]

8mm makara filmlerin çevrilmesi

elimizdeki eski 8mm şeritli makara filmleri günümüz teknolojisine uygun hale getirmek gibi bir planımız var; yani cd' ye ya da dvd' ye kaydettirmek gibi. başka bir deyim ile bilgisayar ortamında yürütülebilir video formatına getirmek.

bu işi yapan, yaptıran, yapanı veya yaptıranı tanıyan/bilen birileri bir yol gösterirse müthiş olur.

not: en büyük umudumuz olan unkapanı stüdyolar mevkiinde yaptığımız araştırmalar sonucu sadece bir kişinin bu işi yapabildiğini öğrendik. o da pek sevindirici ve umut verici konuşmadı; aynı zamanda ekstrem fiyatlardan bahsetti.

 
bunu yapan scanerlar var faza da pahaı değil.
diğer yol, perdeye düşen görüntüyü kaydetmek.

  • radikalherif  (04.08.09 22:12:27) 
hangi şehir için soruyorsunuz? izmir için var aktaran


  • sijwocaq  (04.08.09 22:15:20) 
pardon yazmayı unutmuşum. istanbul il sınırları çerçevesinde arıyoruz.


  • ak you war  (04.08.09 22:26:19) 
bu işlemin teknik terim olarak karşılığı telesine olsa gerek. Google'a "8mm telesine" yazdım. Şöyle bir yer çıktı: bidavtelesine.com
Fiyat hususunu bilemeyeceğim..

  • suda balik  (04.08.09 22:49:06) 
ucuza telesine yaptıramazsınız. 8mm projeksiyon bulabilirseniz karanlık odada perdeye ya da duvara yansıtıp handycam'le kaydedin.


  • sijwocaq  (04.08.09 23:07:41) 
bu aktarma makineleri oldukça ama oldukça pahalıdır zaten. ucuza yaptıramazsınız. çünkü makine ekstrem pahalı. 10 binlerce dolar diyebilirim. zaten az var. çeşitli prodüksyon şirketlerinde bulunabilir.


  • faideli bilgiler  (05.08.09 15:40:50) 
istiklal de galatasarayın orada pasaj da ben film alıyodum, onlar da seritli makara filmlerden cd ya da dvd ye aktarıyolardı.pasaj tam olarak galatasaray lisesinin karsı sokagında sahafların oldugu pasaj da.eger ki hala cözüm bulamadıysanız telefonunu verebilirim bu isi yapan abinin.


  • plutondangelen  (05.08.09 21:32:55) 
Selam, Şişlide evrensel bilgisayar bu işi hakkıyla yapıyor. 02122314147 www.evrenselbilgisayar.com


  • purepain  (02.11.11 12:07:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.