[]

Diz Dönmesi MR Sonucu

Diz dönmesi sonrasında çektirdiğim Sol Diz MR sonucu aşağıda göründüğü gibidir.
3 farklı doktor birbirinden oldukça farklı yorumlar yaptılar. Biri kırık, çapraz bağ kopması ve kalıcı vida uygulanması gerektiğini söyledi. Diğer doktor yalnız çapraz bağların koptuğunu ve bunun derhal ameliyatla tedavi olması gerektiğini söyledi. Bir diğer doktorsa kırığın önemli olduğunu kalıcı vida gerektiğini bağların düzelebileceğini söylemiştir.

Sizlerin operasyon ve teşhis için doktor-hastane önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.(Yer İstanbul)

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.

Görüntülerin bulunduğu link
we.tl

 
ben elemen gerektiğini düşündüğüm hastaneyi söyleyeyim, Baltalimanı kemik.
İki arkadaşımın kemikleri yanlış kaynadı, ha doktor değilim anlamam ama sanırım doktorun hatasından olmuştur bunlar. Daha sonra birisi alman hastanesinde baştan ameliyat oldu, diğerini hatırlamıyorum.
Baltalimanı'nda çalışanlar arkadaş varsa kusura bakmasın. benim bildiklerim bu şekil.
  • okumayi sevmeyen okur  (08.12.14 23:34:42) 
mr sonucunu eklemeyi unuttun galiba.

on carpraz bagim kopmustu benim de, doktor ameliyat istersen ol, daha saglamlasir, spora geri donus yapabilirsin ama hayatini bu ameliyati yapmadan da gayet normal bir sekilde devam ettirebilirsin demisti.
ameliyat oldum, basit bi ameliyat zaten ama sonrasinda egzersizleri aksatmadan duzenli bir sekilde yapmak gerekiyor.

maslak acibadem'de dr metin uzun yapmisti ameliyati, baya kafa bir adamdi, genc zaten, motosiklet kullaniyor, biraz arastirmistim ameliyat oncesi, besiktasli bi futbolcuyu da ameliyat etmis falan diye biseyler bulmustum, sonra iste carpraz baglarimi teslim ettim kendisine. rahat gecti ameliyat, sonrasi da iyiydi bir sure fizik tedaviye devam ettim. gerci sonra motosiklet kazasi yaptim su anda gene sikintili dizim.
  • nawres  (08.12.14 23:35:15) 
Arkadaşlar yardımcı olabilecek yok mu? Hala net bir bilgiye ulaşabilmiş değiliz.


  • icillis  (10.12.14 23:26:56) 
ön çapraz bağ, menisküs, kemik iliği ödemi ve kıkırdak sıkıntısı yaşamış biri olarak yazıyorum. vereceğim en büyük tavsiye sakın moralini bozma, bu illet diz sakatlığı ile başka türlü başa çıkılmıyor. gerekliyse ameliyatı, fizik tedavisi, sporu her şeyi yap ama hiçbir şey yapmamayı asla seçme.

öncelikle, ön çapraz bağında maalesef yırtık tespit edilmiş, parsiyel rüptür dediği kısmi yırtık, muhtemelen 2. dereceden.

medial gastrok dediği ise baldırında zorlanma tespit edilmiş, kas dokusu olduğu için vücut orayı kendisi yenileyebilecektir.

lateral femur kondil posterior ise bacağının üst kısmındaki kemiğin dışa bakan tarafındaki arka kondil tarafı. kondil ise kemiğin ucuna verilen ad. anladığım kadarıyla o kondildeki kıkırdakta yırtık meydana gelmiş, bu yırtığa ilaveten kemik iliği ödemi var.

ve diz eklemini koruyan bursa'da da sanırım ufak bir hasar var, bursa'dan dışarıya eklem sıvısı sızmış.

plika nedir bilmiyorum ama tarif edilen bölge diz kapağına ait.

geçmiş olsun.
  • costa blanca  (11.12.14 00:04:02) 
Arkadaşlar yardımcı olabilecek başka biri yok mu?


  • icillis  (11.12.14 23:14:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.