[]

Anonim Şirket Kuruluşu ve Sorumlulukları

Şimdi ben bir A.Ş.'de yönetim kurulu üyesi olacağım. Hisse sahibi olmayacağım. Kuruluş aşamasında noterden muaffakatname vermeme gerek var mı? Bir yeminli var diyor, diğeri yok diyor, inanılır gibi değil.

Bir de, YK üyesi, devlete karşı borçlardan sorumlu. Peki ama şirketin iflası durumunda diğer borçlar konusunda durumu nedir?

Yıllardır limited şirket sahibiyim, A.Ş. olaylarına uzağım.

 
bildiğim tek bir şey var, a.ş. ler kendi borçlarından kendileri sorumlu. yani ortaklar sahipler hissedarlar vs şirketin borcundan sorumlu değil.

tam olarak böyle de olmayabilir, ama kabaca böyle ve bu yüzden de maliye tarafından sık kontrol edilirler ve yine yanlış hatırlamıyorsam yönetim kurul toplantılarına maliyeden yetkili biri de katılıyordu. ya da buna benzer bir şey.

peki bu konular hakkında net bir fikrim olmamasına rağmen neden fikir beyan ettim ben?

duyuruyu takip edeyim de bilenlerden öğrenip bilgilerimi pekiştireyim ben de.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (05.12.14 10:42:05) 
Kuruluş aşamasında noterden muaffakatname vermeme gerek var mı? Hayır yok


  • kahve kokusu  (05.12.14 10:51:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.