[]

yollardaki sabit hız radarları - aktif değil gibi geldi henüz, çalışıyorlar mı?

Şehirlerarası yollarda, şehir içlerine, şehir giriş ve çıkışlarına (özellikle 2 gidiş 2 geliş yollarda) köprü şeklinde direkler diktiler ve bunlara her şeride bakacak şekilde kameralar yerleştirdiler.

fakat bana bu kameralar henüz pasif durumdaymış gibi geldi. altından baya hızlı geçen insanlar var. bunların 100 metre öncesine (50) tabelası koyuyorlar ve ben en az 2 defa 90'la, bir çok kez de 60-70'le geçtim.

mesela bunlardan altınoluk edremit yolunda baya bi var. çanakkale çıkışında var, tekirdağ çıkışlarında var, kütahya'da var, dikkatinizi çekti mi?

bunların amacı hız kontrolü diye düşünüyorum, açıları nispeten dik biçimde yere doğru bakıyor çünkü.

ayrıca mesela izmir bornova çevreyolundaki tünellerde, bilecik tarafındaki tünellerde hız sınırının 80 olduğunu gösteren tabelaların hemen üstünde yuvarlak gizli kamera tarzı şeyler var ve sanki hız denetliyorlar. bunlardan birinden frene basmama rağmen 150'yle filan geçtim. yine ses seda çıkmadı.

bilgilendirme amacıyla yazdım bunları, ama tabii bi bilgisi olan varsa, paylaşabilirse iyi olur.

(ha ayrıca, tekirdağ'da sahildeki meydandaki bildiğin mobese kamerası, hız kontrolü yapıyor. 280 tl ceza yedim 82'yle yakalanıp) 50 imiş sınır şehirlerarası yol olması rağmen, birçok yerde olduğu gibi 70 değil)

inb4 hız zararlıdır, kurallara uyun, suç işlediniz filan falan.

 
Şehirlerarası yol da olsa insan olan yerlerden geçerken maksimum hız 50'dir. bu gözünüzden kaçmış sanırım trafik derslerinde öğretilen ilk şeylerden biridir. çoğu şehirlerarası yol bu tip yerlerden geçer ve hız hep 50'ye düşer. Polisler kontrol etmiyor ama kamera tabi otomatik kontrol ettiği için normal. Güzel oluyor bence bu kameralar insanlar kurallara uymayı öğrensin. ben istanbul antalya arasını 11 saatte alabiliyorsam birisi gelip ben 8 saatte gidiyorum diyemesin.


  • ozdek  (01.08.09 09:40:06) 
yeri gelmişken bir şey sormak istiyorum. yakalaşık iki hafta önce çanakkale'den isanbula gelirken gecenin köründe tekirdağ'dan geçiyordum. yol bomboş ve hız sınırı 50 idi. 80'le falan geçtim ve geçtiğim gibi iki kez fotoğraf çekti bir alet. ceza gelmeyeceğini düşünmüştüm ve henüz gelmedi. sen 280 tl ceza ödediğinde kaç vakit sonra öğrenmiştin cezayı?


  • mevta  (01.08.09 11:11:38) 
bildiğim kadarıyla o kameraların asıl amacı "plaka kontrolü". çalıntı veya aranan bir aracı anında tespit edip merkeze sinyal veriyor.
üstelik ne kadar süratli gidersen git plakanı tanıyor.

www.youtube.com
  • ikinoktayedi  (01.08.09 11:25:01 ~ 11:38:38) 
@mevta: 3.5 hafta filandı.


  • andy kaufman 2  (01.08.09 13:17:29) 
bu ne kadar hızlı gidersen git, tanıyor konusunda:

ogs'lerden 220'den daha hızlı geçersen tanımıyor muhabbeti vardı, merak ettim bi aslı astarı var mı acaba. sonuçta bi "maximum" olmak zorunda.
  • andy kaufman 2  (01.08.09 13:20:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.