[]

bilgisayar oyunları vs gerçek hayat

öyle çok oyun oynayan birisi değilim ama bazen cidden kaptırıyorum kendimim 6-7 saat bir oyuna.. ya diyorum ki nedir bu kadar beni çeken bu oyunda? yani bu oyun yapımcıları bu oyunun içine gerçekten ne koyuyorlar ki sanal,gerçek hayatla ilgisi olmayan maddi bir kazanım oluşturmayan hatta üzerine para verdiğim birşey beni bu denli bağlayabiliyor kendine.. grafikler mi? renkler mi? sonunda mutlaka kazanacağım duygusu mu? nedir yani?

yani bazı oyunlar çıkıyor adam gerçek hayat gibi yapıyor..çay demle yemek yap şunu araştır şunu oku şunları ezberle vs diye..ya benim guitar hero'yu hayvan gibi oynayan arkadaşım var normal gitar çalmak yerine..bilmiyorum artık guitar hero falan kaldı mı?

aklıma geliyor bazen lan diyorum şu işe güce şu oyunlara ne koyuyorlar ise ondan koyayım belki en az 6-7 saat daha asılırım vs.. belki aynı şey filmlerde de var..
belki de kendimize en uygun oyunu filmi veya işi seçiyoruz bir kaç denemeden sonra..
bilemedim şimdi..

çok uzattık soruya gelelim..
88'lilere bedelli çıkar mı?
:)

edit : ya birde böyle oyunların bağımlılık yapması gerçek hayat vs karşılaştırmalarını yapan bir yazı vs var mı?

edit2 : ya mesela o ''papers please'' oyunu biliyorum onu da..adam ne koymuşta o oyunu çekici hale getirmiş? onu merak ediyorum..dahası bu işin mekanizması vs..

 
çıkar tabii.

oyunlarda yapamayacağımız şeyleri yapıyoruz günlük hayatın stresinden uzaklaşıyoruz falan.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (03.12.14 16:04:02) 
gerçek hayatta bir şeyler başarmak uzun süreli ve çokca çaba gerektiriyor.. Ama yapınca serotonin dopamin gibi mutluluk ve tatmin hissi sağlayan hormonlar salgılanıyor. buda bizim ödülümüz ve hayatın sonraki aşamasında çalışmamızı sağlayan itici güç oluyor.

hayatta kalma mekanizması.

fakat oyundan kısa yoldan bunu yapıyor.

normalde 2-3 ay uğraşman gerektiği zaman alman gereken hormonu 3 saatlik bir oyunda kazanarak alıyorsun.

haliyle kısayoldan mutluluk bağımlısı oluyorsun, hayattaki diğer başarılar gereksiz ve oyuna kıyaslanınca çok daha zor ve yıldırıcı geliyor.
  • efrasiyab87  (03.12.14 16:11:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.