[]

Yunan-Türk Çifte Vatandaşlığı

Öncelikle İyi akşamlar ahali.

Benim dede 1915'te Yunanistan'da doğmuş 1932 yılında da; ilk önce Edirne, sonra Bursa, sonra da İstanbul'a göç etmiş. 89 yılında da vefat etmiş. Babam Türk vatandaşı, onun çifte vatandaşlığı yok. Başvuru yaparsak eğer benim çifte vatandaşlık alma hakkım var mıdır ? Daha önce çifte vatandaşlık alanlar nasıl işlemler yaptı ? Uğraşmaya değer midir ? Dedem böyle çilekli pasta yapmayı nerden öğrendi ?


 
Babanızın direkt Yunanistan kimliği olmadığı için zor. Olsa bile bazı ülkeler 18 yaşından büyük bireyleri ebeveynlerinden bağımsız görüp "kan hakkı"na dayalı vatandaşlık vermiyorlar, Yunanistan da bu ülkelerden olabilir.

Çok iyimser olmamanızı öneririm açıkçası.
  • awelley  (02.12.14 17:59:54) 
Malesef bende ayni durumda oldugum icin arastirmistim. Turkiye ve yunanistan arasinda imzalanan mubadele anlasmasi geregince bizim orada rumlarin da burada hicbir hakki yok.


  • pinman  (02.12.14 18:03:17) 
babanın yoksa sen alamazsın.


  • lancelot du lac  (02.12.14 18:26:16) 
önce baban başvursun? o aldıktan sonra sen başvur nasıl fikir?


  • secilmis uye  (02.12.14 18:35:52) 
komsudaneoluyor.net
şu sitede şöyle bir bilgi vermişler. acaba doğruluk payı var mıdır ?

"Soyunda yunan vatandaşının bulunması: Yunanistan dışında doğmuş ama yunan anne ve/veya babaya sahip çocuklar. (Anne veya babanın yunan vatandaşı olması/yunan pasaportuna sahip olması gerekmektedir). Dede ve/veya anneanne-babaannesi yunan olanlar da bu haktan faydalanabilirler. Sadece prosedür biraz uzun olacaktır."
  • alaman cikolatasi  (02.12.14 18:37:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.