[]

Yakin zamanda nufus cuzdani kaybeden?

Simdi daha onceden duyuru'da sorulmus fakat 2009 yilinda soru yok gordugum kadariyla.
Efendiler simdi ben nufus cuzdanimi kaybettim (cuzdanim falan calinmadi, bildiginiz kaybettim), sorularim da su sekilde (lutfen yakin zaman once bu islemi yapanlar cevaplasin)

1)Kayboldugunu belgelemek icin ne yapmam gerekli? Yani ele geciren birisinin basima bela acmayacagindan nasil emin olabilirim? Insanlar gazeteye ilan ver falan diyorlar da bu ne kadar ise yarar?

2)Odeyecegim ceza ne kadar?
(bkz: #16574412)
burada 62 ytl diyor fakat internette insanlarin (yakin zamanda) cok az para verdigini de okudum. NEdir simdi ne kadar verecegiz?

3)Kayip nufus cuzdaniyla yapilan denyoluklardan ne kadar korkmaliyiz? Panik olayim mi?

 
daha 1 ay önce kaybettim.

1) karakola gidip ifade verin. bir form dolduruyorlar. gazeteye ilan vermenize gerek yok.

2) 62 lira evet ama 15 gün içerisinde öderseniz 45 lira gibi birşeydi. (ben ikisini de ödemedim, o ayrı, eve haciz mi gelir artık ne gelir bilmem)

3) valla çok tırstırıcı ama bana bişey yapan çıkmadı daha. bir an önce karakola gidip ifadenizi verinki, başınıza birşey gelirse elinizdeki belgeyi gösterip, valla benim suçum yok, ben kimliği kaybetmiştim aha bak belgesi diyebilesiniz. yoksa işin içinden çıkamazsınız.
  • suursuz deve  (30.07.09 20:04:43) 
1- hiçbir şey gerekmiyor. nüfus müdürlüğüne git sadece. ben karakola gittiğimde önündeki izbandutlar içeri almamıştı gerek yok diye. hakkaten de gerek yokmuş.
2- ceza ödemiyorsun. 10 lira 20 lira bir çıkartma işlemi için ücret veriyorsun.
3- gazeteye ilan ver, bugün bu kimlik kayboldu diye. posta gazetesine vermiştim ben. kullanıp ibnelik yapılsa bile resmi belge yerine geçiyor sorumluluğun sende olmadığını ispatlıyor.
  • redlinetheturk  (30.07.09 21:46:06) 
arkadaşların da dediği gibi hiç bir sorun olmuyor. ancak yeni kimliğe yazılan verilme nedeni insanın içine oturuyor: KAYIP :) belki yeni kimliklerde bu olmaz.


  • kediebesi  (30.07.09 23:08:02) 
direk nüfus müdürlüğünde alabilirsiniz soluğu. başka bir şeye gerek yok.


  • entwine  (31.07.09 00:20:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.