[]

Insanlarin hayatını kurtarmak istiyorum. Nasıl yaparim? (İlik nakli vs)

Herkese selamlar.

Bazen medyada denk geliyor, bir insan sırf uygun ilik bulunamadigi için hayatini kaybediyor. Hattâ bu bazen bir cocuk oluyor ve benim icim aciyor. Acaba benim iliğim olmaz mi diye düşünüyorum.

Öncelikle sorum böyle hastalara gereken iligin ozellikleriyle ayni iligi bulmak icin bir veritabani falan var mi? Varsa nasil kayit olucaz? Kizilay falan yapiyor mu bu işi?

Ikinci sorum da birine ilik vermek nasil oluyor? Ameliyatla falandir herhalde?
Bana bir zarari olur mu?

Üçüncü sorum da birilerinin hayatini kurtarmak icin kendimize zarar vermeden baska ne verebiliriz?

Teşekkürler.

 
kızılaya kayıt ol gidip, kan ve trombosit vermek istiyorum de. ilikle ilgili sistem bilgisini onlardan iste. yılda 3-5 kere trombosit ve kan verebilirsin. ilik nakli ile ilgili de dönor olman sana zarar vermez. uygun olman gerekli o da kolay kolay denk gelmiyor. Denemen lazım. ilik ihtiyaçlarını takip etmen gerek. sosyal medya vs.
bunların dışında can kurtaranlık eğitimi alabilir buna ilave arama kurtarma ekiplerine gönüllü kayıt olabilirsin. akut her ilde eğitimler ve takımlar kuruyor. bunlar ihtiyaç halinde değerlendiriliyor. insanlara bu şekilde yardımcı olabilir hayatlarını kurtarma kısmında görev alabilirsin.
ama tavsiyem bu konuda önce zihnen kendini törpüle
fiziki müdahale gerektiren durumlarda acele edebilir kendi hayatını da riske atabilirsin. heyecanlısın isteklisin bunlar bu tip konularda daima eksi özelliktir.
  • erty_ksk  (28.11.14 13:34:49) 
Bana söyledikleri şöyle.

Kızılay'a gidip kan veriyosun. Onlar seni veritabanına işliyor. Bu süreçte yaptıkları işlemler 1 yıl falan sürüyormuş.

Sonra birisine uygun ilik varsa sende seni arıyolarmış gel hadi alalım diyolarmış.
  • kegums  (28.11.14 14:38:00) 
düzenli olarak kan ver.

organ bağışında bulunabilirsin. aileni de ikna et ama öldükten sonra soruyorlar çünkü verilsin mi verilmesin mi diye.

kendine zarar vermeyecek şekilde bağış yapabilirsin maddi durumuna göre.
  • secilmis uye  (28.11.14 14:55:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.