[]

vize neden çıkmaz?

ispanya vizesine başvurmaya hazırlanıyorum fakat stresle sigara üzerine sigara yakmaktan ciğerim soldu. en çok vize vermeme nedeni ne bu insanların? neye dikkat etmek lazım?

15 günlüğüne gideceğim. bana sponsor olan babam, emekli adam. kuş kadar emekli maaşına mı takarlar diye düşünüp panik yapıyorum, erasmus için aldığım bi senelik polonya vizesiyle kendimi yatıştırmaya çalışıyorum. bu herif tek başına 15 gün tatil yapmaz bi adilik yapar deyip reddederler diye geriliyorum, kafayı yemeye başladığımı düşünüp rahatlamaya çalışıyorum.

bir yandan istedikleri belgelerde hiçbir eksiklik yok niye vermesinler diyorum öbür yandan her şey noksan gibi geliyor. kız arkadaşımı göremeyeceğimden, gitmeden yaptığım uçak,vize masraflarını kaybedeceğimden, yaptığım tüm planların mahvolacağından endişeleniyorum. ne yapmak lazım?

 
mühim olan seni buraya bağlayan bir şey olduğuna onları ikna etmen. iş olur, okul olur vb.


  • zgrydn  (26.11.14 23:08:00) 
ilk olarak sakin olmak lazım.
vizeyi almanız için konsolosluğa ülkeye geri döneceğinize dair kanıtlar sunmanız gerekiyor. okuyorsanız okul, çalışıyorsanız iş için geri gelecem demek için.
öğrenci iseniz mektubunuzda okul tatilimi geçirmek için gidiyorum diyin.
niye öğrenci iseniz fazla bi paraya sahip olmanızı istemiceklerdir. burs alıyorsanız gösterin. part time bile olsa çalışıyorsanız gösterin.
daha önce yurtdışında olmanız bence avantaj. bunu mektup üzerinde belirtin.
tüm rezervasyonlarınızı göstermeyi de unutmayın.

not : daha önce hiç schengen vizesi almadım ama 2 kez ingiltere, 1 kez de amerika vizesi aldım. ikisinde de hesabımda 1100 tl civarında para vardı. öğrenci olduğumu ve part time çalıştığımı gösterdim. herhangi bir sorun olmadı.
  • allanpoe  (26.11.14 23:09:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.