[]

Formula 1 ve Sebastian Vettel

Hakkinen bıraktığından beri Formula 1'i takip etmiyorum. Sebastian Vettel 4 sene üst üste Red Bull'la şampiyon olmuş, bu sene ise hiçbir başarı gösterememiş.
Vettel ile ilgili "iyi arabayla herkes şampiyon olur, kötü arabaya binince bir şey yapamadı" türünden yorumlar okudum. İyi de bu sene de Red Bull'la yarışmadı mı? Araba aynı araba değil miydi? Ne gibi farklar vardı şampiyon olduğu Red Bull'lardan? Bir de evet; araba kazanmak için önemlidir ancak normal izleyiciler formula gibi saliselik farkların olduğu bir yarışmadaki araçların birbiri için fark yaratan faktörlerini nereden biliyorlar?



 
Motorlar değişti. Renault pek beceremedi motor işini. Eskiden atmosferik v8 idi. Bu sene turboşarjlı v6 oldu. Mercedes motorlu tüm takımlar başarılı oldu.


  • heritage  (23.11.14 20:47:12) 
İyi de şampiyon olduğu 4 sene boyunca onun kullandığı arabayı en iyi yapan faktör nedir? Herkes sırf araba sayesinde şampiyon oldu gibi yorumlar yapıyor çünkü. Formula'da 4 sene üstüste şampiyon olmak o kadar kolay mı yahu?


  • mountaincat  (23.11.14 20:48:58) 
O zamanlar hem iyi bir motor hem de kusursuz bir aerodinamiğe sahipti araç. Motor göreceli olarak hızlı olmasa da aerodinamik sayesinde düzlüklerde kaybettiği zamanı yavaş ve virajlı kısımlarda misliyle toparlıyordu. Bi de tam emin olmamakla birlikte bu araç tasarımı ile ilgili de değişikler oldu.


  • heritage  (23.11.14 20:52:09) 
(bkz: adrian newey)

şampiyon olduğu yıllarda bieber neredeyse hep polden kazanıyordu. sırf araba sayesinde şampiyon olmadı elbette, toro rosso'dayken de monzayı kazanmış, daha önce epey gençken williams ile testlere çıkmış bir adamdan bahsediyoruz.

f1grid.com

f1grid.com
  • ron dennis  (23.11.14 20:54:38) 
2008 monzada uzak çektiği yarışı hala dün gibi hatırlıyorum. aradan 6 sene geçmiş herif 4 sefer şampiyon oldu.
zaman çabuk geçiyor.

  • battal gemalmaz  (23.11.14 21:43:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.