[]

ekran kartı seçmemde bana yardım eder misiniz?

merhaba dostlar.

bilgisayarımı upgrade edeceğim, ekran kartı da alayım bari dedim. cihazdan bikaç beklentim var, bunları göz önünde bulundurarak önerebilirseniz çok iyi olur.

- 3 monitör kullanmak istiyorum. kart üzerinde 3 adet input olsa da, aynı anda 3 monitörü taktığımda çalışmıyor mevcut ekran kartımda. 2 tanesini açıyor, en son bağlanmış olanı kapatıyor. araştırmıştım zamanında, ekran kartının desteklemesi lazım yazmışlar. şimdi bi monitör boşta yatıyor, artık yatmasın madem alıyoruz yeni kart.

- tutup da en yeni oyunları super-duper-ultra-mega high seviyesinde oynayacağım diye bi tutkum yok. zaten konsolüm var. ama ne bileyim; oynadığım ve oynamayı planladığım bazı oyunlar var onlarda sorun yaşamayayım. elder scrolls online mesela, oynamadım henüz ama high yapabileyim. battlefield 4 oynayabileyim. işte ne bileyim, watch dogs'u oynayabileyim. dediğim gibi en en en yüksek seviyede olmasına gerek yok ama vsync dahil her şeyi kısmak zorunda kalmayayım yani.

- bi dönemin popüler geyiği "işlemci amd ise ati radeon alacaksın abi, intel ise geforce" halen geçerliyse, işlemcim i7 2600k. ama esasen işlemcide amdsporluyum, ekran kartında da radeon'a hayır demem. dediğim gibi uyum noktasında bi fark yaratırsa diye paylaştım bu bilgiyi.

ayırdığım bütçe 150-200 aralığı. bikaç tane buldum, benchmark puanlarına da baktım.

mesela şu var:
www.exa.com.tr

puanı da şurada:
www.videocardbenchmark.net

listeye aşağıdaki linkten bakabilirsiniz zira muhtemelen bu firmadan alacağım ürünü, ha ama çok iyi bi ürün buluruz ama burada yoktur, ille de almak lazım gelir, o zaman tamam:
www.exa.com.tr

şimdiden teşekkürler herkese.

 
bu kartlar fıs. bir arkadaşım gtx 980 aldı ve eski kartı gtx560ti yi satmayı düşünüyordu.(asus un overclocklu modeli) hala satmadıysa 200'e bırakır sanırım. bende de gtx560ti var. ilgilenirsen bilgim olsun.


  • washe  (22.11.14 10:38:13) 
Gtx serisi varken diğer antika modellerle uğraşma. Bir sefer paraya kıy, rahat et.


  • cetoxim  (22.11.14 11:26:40) 
@cetoxim

washe ile özelden bi kısım konuştuk, ona yazdığım mesajın bi kısmını paylaşıyorum:

"eyvallah ama benim bilgisayarı kullanma odağım oyun değil, yazılım geliştiriciyim. 3 monitör o sebeple lazım. hatta 2'den fazla destekleyen bi kart olsa 3 ile limitli kalmıyor o, 4 5 falan da yapabiliyorsun, ki ben 4. monitörü de bağlicam masamı uygun hale getirdiğim zaman ahahah

oyun olayını konsole kaydırdım artık. dota, elder scrolls online gibi konsolde oynayamayacağım oyunlar için mecburen kullanıyorum."

o yüzden, pc'de oyun oynamak gibi ana odağım olmaktan çıkmış bi şey için çok fazla yatırım yapmak istemiyorum. yine de öneri için teşekkürler.
  • cevap botu  (22.11.14 11:43:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.