[]

Almanya'da lisans bitirip türkiyede akademisyenlik

almanya wiesbaden uygulamalı bilimler üniversitesinde matematik mühendisliği bitirdim bu bölüm lisans düzeyinde kabul ediliyor. Türkiye'ye gelip akademisyen olmak istiyorum ne yapmam gerekiyor? Alese girip normal cari usulle asistan olma ihtimalim var mı? ya da öyp başvurusu hakkım var mıdır? Not: alman vatandaşıyım ancak mavi kartım var yani tc kimlik numaram var.




 
türkiye cumhuriyeti vatandaşı değilseniz, tc kimlik ya da tanıtım numaranız olması öyp için işe yaramaz (ki bence yaramamalı da). kaynak: ilgili yönetmelik; www.yok.gov.tr

ikinci olarak önce diplomanızın yüksek öğrenim kurumu tarafından incelenmesi ve lisans diploması olduğunun doğrulanması gerek. yani denklik belgesi almanız gerek. o belgeyi almadan, türkiye'de hiçbir kurumda lisans mezunu sayılmazsınız.
daha sonra gideceğiniz okulun şartlarına göre yüksek lisans/doktora niteliklerini karşılayacaksınız. doktora bittikten sonra da kadro veren bir okul bulursanız çalışırsınız.

not: asistan kadroları da yabancılara açık değil. ancak özel üniversitelerde kadrosuz burslu öğrenci olabilirsiniz.
  • magdurum ben magdur  (14.11.14 18:54:11 ~ 18:55:21) 
almanya'da köln üniversitesinde hukuk okuyup, sonra gelip türkiye'de istanbul tıp fakültesini bitirmiş bir hocam var ve hukuk fakültesinde medeni usül hukuku ve icra iflas hukuku anabilimdalında öğretim üyesi. almanya doğumlu kendisi. olunuyor yani sanırım.


  • vedat chili peppers  (14.11.14 19:26:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.