[]

Telefon alınca ilk şarj

eskiden "abi bunu 12 saat şarjda bırak da şoklansın" geyiği vardı, hala geçerli mi bu mevzu?




 
telefonu aldıktan sonra şarj bitinceye kadar kullan, bittikten sonra şarja tak tam dolsun geyiği var artık.


  • teknikekip  (14.11.14 13:14:28) 
Dediğiniz gibi eskidendi. Yeni Lityum Li-on pilleri hiç bitirmeden şarj etmek daha sağlıklı.


  • pavlis  (14.11.14 13:14:30) 
Şoklama başka bir şeydi, bozuk bataryalara yapılırdı. Buysa kullanılmamış bataryanın açılması için önerilirdi ve halen daha söyleniyor ama yapan var mı bilmem.


  • plajda baretle dolasan muhendis  (14.11.14 13:15:02) 
o eski telefonlarda vardı şimdiki akıllı telefonların durumu farklı. kullanma klavuzunda nasıl kullanılıdığında daha uzun ömürlü olacağı çok ayrıntılı açıklanıyor zaten göz atmanı tavsiye ederim.


  • bay b  (14.11.14 13:20:17) 
bilgisayar ve telefonlarda bende bitmeden şarja takılması gerektiğini duymuştum.
@duyulmasi gerektigi kadar+1

  • seyduna6687  (14.11.14 13:32:22) 
telefon lityum pilleri tam olarak bitirmeye izin vermez zaten. o yuzden %15'e geldigi zaman gonul rahatligiyla 0'a inene kadar kullanabilirsiniz.


  • disq  (14.11.14 14:15:07) 
- o mevzu kapanalı çok oldu. yeni bataryaların hücrelerini hareket ettirmek lazım

- bataryayı re-caliber (şoklamak gibi :)) etmek harici "bitmeden" (yani kendi kendine kapanmadan) şarja takmak en güzeli. marka modele göre değişmekle birlikte ideali %50-%20 aralığında şarja takma.
  • no avalon  (14.11.14 14:23:24 ~ 14:24:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.