[]

YARGITAY kararına kaç kez itiraz edilebilir ?

arkadaşlar sanığı olduğum bi davayı yargıtay bozdu.
1.si hakim tekrar aynı kararı verebilir mi ?
2.si fazla ceza verdiği takdirde ben de yargıtaya başvurabilir miyim ?


 
Yargıtay son karar merciidir tekrar bir yere başvuramazsın. Tekrar aynı karar verilebilir.

Yargıtay bozdu derken siz itiraz edip temyize gittiniz yani değil mi?
  • vedat chili peppers  (06.11.14 09:52:33) 
Editleyemiyorum mobilim, bu arada az sonra avukat arkadaşlar gelir ve sorunu daha temiz cevaplandırabilirler, ben emin olmamakla birlikte bildiğim kadarını yazdım.


  • vedat chili peppers  (06.11.14 09:55:43) 
itiraz eden ben değildim karşı taraftı


  • romayi kurtaran itfaiyeci  (06.11.14 10:12:08) 
hakim aynı kararı verebilir, buna hukuken "direnme" denir. direnme kararına karşı yeniden temyiz yoluna başvurabilirsiniz. bu kez dosyayı yargıtay dairesi değil yargıtay hukuk ceza genel kurulu inceler.

ceza hukukunun genel ilkeleri gereğince bir sanığa yerel mahkemece verilen cezanın "yalnızca sanık tarafından temyiz edilmesi halinde" temyizle artırılması mümkün değildir. buna aleyhe bozma yasağı denir.

edite edit: eğer siz sanıksanız ve karşı taraf temyiz ettiyse cezanın artırılması mümkün ama dediğim gibi temyiz edebilirsiniz.
  • dahili meddah  (06.11.14 10:13:50 ~ 10:15:08) 
Moral bozmak istemem, hakim tekrar ayni karari verebilir ama yargitay'in bozdugu karara direnmek pek sik gorulen islerden degildir.

Ceza arttirilicaktir buyuk ihtimalle.

Ondan sonra da siz temyize gideceksiniz.
  • kegums  (06.11.14 12:30:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.