[]

ups kargo ücret iadesi problemi.

iyi geceler gönül dostları. talihsizlik hikayelerimin bu kısmını parça parça bölerek anlatayım isterseniz.

1- her şey pegasus'un çantamı kaybetmesiyle başlıyor. en sonunda bana yakın havaalanına yolluyorlar. kayıp eşya da çantayı ups'e teslim ediyor. sorun yok.

2- ben adreste değilken çanta geliyor. lakin ödemesi var. lan nasıl olur? havayolu şirketinin kaybettiği çantanın kargo parasını ben neden vereyim? (pegasus ve ups arasında anlaşma var) ama oluyor. kayıp eşya bürosuna dönüyorum, diyorlar ki kesinlikle para vermeyin. işin garibi ups'ten gelen kargo elemanlarında fatura da yok. kayıp eşya bürosunu aradım, adamlar ups şubesiyle konuştular. faturayı yanlış kesmişler. düzeltin dediler. ben de kargo elemanları ve ups şubesinin yönlendirmesiyle adresteki tanıdık vasıtasıyla ödemeyi yapıyorum. 1 hafta sonra kargocular geldiğinde paranın iade edileceği söyleniyor. rahatlıyorum.

3- elemanlar geldiğinde bana bu sefer "bize mail gelmedi" diye bir laf söyleniyor. 1 hafta sonra şubeyi tekrar arıyorum. onlar da "gönderi şubesinden bize mail gelmesi lazım" diyorlar. gönderi şubesini arıyorum "tamam ben para iadesi yapılsın diye mail attım" diyor telefondaki. yine rahatlıyorum.

4- iki üç hafta geçmesine rağmen hala değişen bir şey yok. kargoyu ulaştıran şubeyi tekrar arıyorum. benim konudan haberdarlar. bu seferki gerekçeleri "paranın kasaya girişi yapılmış, ve alıcı kargoyu kabul etmiş gözüküyor. bu durumda ne yapılır bilmiyorum." (bunu diyen eleman da kayıp eşyanın konuştuğu eleman). merkezle konuşmamı söylüyorlar. müşteri hizmetlerini arıyorum. bu gerekçe de çok süper ve akıl dolu: mail hata yapıldıktan sonra gelmiş. bu durumda yapılacak bir şey yokmuş. yapılan hatanın maili daha önceden gelecekti yani. biraz üsteleyince fatura departmanının kapandığını, perşembe tekrar aramamı söylüyor. rahatlamıyorum.

yarın tekrar arayacağım dedikleri gibi. kayıp eşyadakiler de yeniden mail atacaklarını söylediler.

şimdi ne olur sizce? herkesin dediği ve tavsiye ettiği gibi bu insanlarla konuşurken illa ana bacı düz gitmek mi gerekiyor?

 
yarın son kez ara, pegasusu da ara dava açacağınızı söyleyin. çantada çok önemli evrak olduğunu bu evrak olmadığı için 20 bin dolardan olduğunuzu bunun için de tazminat davası açacağınızı belirtin. belki korkarlar..


  • inanmazsan inanma  (29.10.14 22:41:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.