[]

kedinin aşırı derece huysuzlanması

yaklaşık 2 aylık dişi bir sokak kedimiz var ve 2 haftadır bizde. annesi terk etmiş sokakta araba motorunun içinde bulundu. hiç yaşamadığımız sorunlar yaşamaya başladık kedi yerinde durmuyor kapıları tırlalıyor. sürekli bir yerlere ve bize zarar veriyor. sokağa bırakmaya da gönlümüz el vermiyor ankara soğuğunda. ne yapacağımızı şaşırdık neden böyle davranıyor olabilir? daha önce hiç kedi beslemedik. tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim.




 
geçmiş olsun. 1 yaşına kadar sürüyor. sonra bir anda sakinleşiyor. gün içerisinde iyice oyun oynayıp yorun. yoksa gecenin 3'ünde oyanıp çok acayip şeyler yapar :)


  • zam sampiyonu domates  (23.10.14 22:21:23) 
oyun oynatıp yorun iyice, bir de tırmalama kütüğü alın.


  • lily briscoe  (23.10.14 22:49:26) 
o bir yavru kedi. biblo değil.

doğası gereği hiperaktif olacak 1-1,5 yaşına kadar. her tarafı keşfetmesi, oynamasıi karıştırması çok normal. 1 sene sonra durulacak.

biraz sabredeceksiniz. ona oyuncak verin, oyunca yapın, oynayın.

dişleri kaşındığı için sizi ısırıyor gibi yapabilir artık henüz tırnaklarını geri çekmeyi öğrenmediği için tırnakları ile size ve eşyalara zarar verebilir. tırnaklarını keserek bunu minimuma indirebilirsiniz.

oda içinde çok deli gibi koşturuyorsa ara ara koridora filan bırakın, kapıyı kapatın. siz odada dinlenin.

eğer bunları bilmez ve kabul etmezseniz kedi yetiştiremezsiniz.
  • mea maxima culpa  (23.10.14 23:01:48) 
unutmayın ki bir çocuk o. kedi bile olsa çocuk çocuktur. oyun oynayacak. çözüm diğer arkadaşlarında dediği gibi bu veleti yormak. o zaman sakin sakin uyur. tırnaklarını da kesmeyin onları kullanmayı öğrenmesi lazım. tırnaklar kesildiği anda tamamen savunmasız kalır.


  • tururo  (23.10.14 23:08:12) 
öncelikle kediciğe tırmala tahtası alın, tırnaklarını törpülesin onla ve rahatlasın.
ona alışınca eşyaları bırakır.

bir de o yaşlarda gece 3 te ağzıyla oyuncağını getirip yatağınızda dibinizde bitip sizinle oynamak isteyebilir çok normal o daha minnoş bi yavru.

bol bol oynatın, sevin ve asla sokağa bırakmayın <3
  • neferkitty  (23.10.14 23:09:56) 
@mea'ya ekleme yapmak istedim, madem hiç kedi deneyiminiz yok, en iyisi tırnakları şimdi kesmeye kalkmayın, biraz büyüsün.

kesecek olursanız asla tırnağın içindeki pembe kısımlara denk getirmeyin, keseceğiniz yer bembeyaz olmalı. patisinin yumuşak yerine bastırınca tırnaklar dışarı çıkar o zaman görebilirsiniz. uçları beyaz dipleri pembedir. hatta yavru kedide daha komple pembe olabilir tırnak. keserseniz çok canı yanar.

söylemesem içim rahat etmezdi, neme lazım.
  • lily briscoe  (23.10.14 23:14:29 ~ 23:15:12) 
arkadaşlar kedilerin tırnaklarını kesmek gayet normal. sonuçta ev kedisi bu. jungle da ava çıkacak panter yetiştirmiyorsunuz.


  • mea maxima culpa  (23.10.14 23:16:26) 
asıl çözüm ikinci bir kedi. benim de yavru kedim var. ortanca kedimle alt alta üst üste güreşip duruyorlar. sonra ikisi de memnun yorgun yorgun yatıyorlar.

:)
  • mea maxima culpa  (23.10.14 23:24:40) 
tırnak kesmek tabii normal, ben de kesiyorum.
arkadaş deneyimsiz olduğu için bilmeden girişmesin diye yazdım.

  • lily briscoe  (23.10.14 23:25:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.