[]

Wadjda filmine göre Suudi Arabistan

Wadjda isimli filmde suud kadınlar alışveriş merkezine gittiğinde elbiseleri denemek için satış sorumlusuna deneyip deneyemeyeceklerini soruyorlar var ileriki lavaboda üstlerini değiştirebilecekleri cevabını alıyorlar. Suudi Arabistan avmlerindeki dükkanlarda deneme kabini yok mu? Yoksa neden?




 
böyle bir haber okumuştum, kadınların deneme kabinlerinde kıyafet denemesi ahlaka aykırı olduğu için, zenginler mağazaya gidip beğendiklerini seçip evlerine yollatıyor, orda deniyorlardı.


  • alice practice  (20.10.14 22:12:45) 
evet filmi izlerken ben de buna dikkat etmiştim ama nedenini merak etmemiştim. gugıl'da çıkan ilk sonuçta şöyle bir paragraf var.

By the way to my surprise there are no changing rooms for women. Women cannot undress in public place even if they are behind a curtain. They choose clothes without trying them on. But they can exchange these clothes within three days without any problems. Or I saw how women gathered in the toilet and try on clothes. There is even a room with big mirror and baby changing table. They try their clothes. But in some shopping malls there is a separate floor for women. Near the entrance there is a security guard controlling who comes inside. There are changing rooms.

kamusal alanda önünde perde bile olsa kıyafetlerini değiştiremezlermiş. denemeden alıyorlarmış ama beğenmezlerse 3 gün içinde iade edebiliyorlarmış. filmde olduğu gibi bazı kadınların tuvalette denediklerini görmüş yazan kişi.

ahlak ayağına krallığın bir uygulamasıdır herhalde.
  • efreet sultan  (20.10.14 22:18:03 ~ 22:18:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.