[]

işten çıkarılırken dikkat edilmesi gerekenler

12 yıldır çalıştığım işyerinde işçi çıkarıyorlar, sıra her an bana da gelebilir. Kıdem ve ihbar tazminatları için aralık-2015'e senet veriyorlar. Benim de başıma gelirse bu durum ne yapmam gerekir. Vade çok uzun, firma o zamana kadar iflasta edebilir. İmza atmasam dava açsam alacağımı tahsil edebilir miyim ?


Teşekkürler

 
Senet alacaksanız ödeme zamanına kadar olan süreyi bankaların verdiği en yüksek mevduat faizi ile hesaplayıp alın. Çünkü sizi işten çıkarıp kıdem tazminatınızı ödemezlerse ve siz dava açarsanız gecikme zamanı kadar en yüksek mevduat faizi işlenir diye biliyorum.

Ama senet almak yine de riskli. O senedi tahsil edemeyebilirsiniz. İşten çıkarılırsanız, tazminatınızı ödemezlerse dava açarsınız. Tazminatınızı daha kısa sürede alırsınız.
  • mylord  (16.10.14 11:37:26) 
her türlü tahsil edersin. öyle leş bi senete imza atma.


  • battal gemalmaz  (16.10.14 11:42:21) 
Açacağınız davanın süresi de en az o alacağınız senetin vadesi kadar süreceği için, senet olayını kabul etmeyip mahkeme yoluna gitmeniz sizin için daha iyi olur kanaatindeyim. İş hukukuna hakim iyi bir avukat aramaya şimdiden başlarsanız iyi edersiniz. İş mahkemeleri genelde çalışandan yana tutum sergileyeceği için, davayı kazanmanız yüksek ihtimal. Mahkeme masraflarını da kaybeden taraf ödeyeceği için, sizin bir kaybınız olacağını düşünmüyorum.
İyi şanslar...

  • trawmatolog  (16.10.14 11:45:06) 
+ senete imza atma.
+ hiç bir alacağım yoktur vs. diye de imza atma.
(ya da imzlayacaksan her hakkkım gizlidir gibi bi cümle yazıp imzala)

ki imzalasan bile, mahkemede "baskı altında imza attırdılar" diye savunma yaparsan, sen haklı oluyosun. çevremde 2 kişi yakın zamanda böyle dava açtı. 8-12 maaş tazminat alabilirsin böyle.
  • widee  (16.10.14 11:46:13 ~ 11:46:27) 
tazminatları son işgününüzde peşinen ödemeleri lazım. senet falan olmaz. parayı orada almadan ibraname imzalamayın.

siz parayı almakta ısrar edin, kararlı davranmak çok şey değiştiriyor.
  • tedirginlik hucresi  (16.10.14 13:00:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.