[]

Kediler için sakinleştirici müzikler işe yarıyor mu?

Arkadaşlar ben yakın zamanda ev değiştirdim ve kedim burayı hiç sevmedi. bahçe katındayız, etrafta bir sürü kedi var, bizimki çok huzursuz. kakasını kabına değil banyonun köşelerine yapıyor, vücudunda mercimek büyüklüğünde yaralar var, daha az mırlıyor, bir triplere girdi.Sanırım bunlar depresyon belirtileri.

Sakinleşsin, keyiflensin diye kedi otu aldım, hiç takmadı. ben mi uygulayamadım bilemiyorum, kurutulmuş yaprak halinde aktarda satılandan aldım. nasıl yapmam gerek bir el atın.

bir de asıl sorum, internetten uyku için sakinleştirici şarkılar falan bulur dinlerim bazen. Lan acaba kediler için var mı dedim, bir sürü şey çıktı, meditasyon müzikleri gibi. şimdi açık mesela biri, bizimki uyuyor. Ama acaba gerçekten etkiler mi? yani kedilerin beyin dalgalarına falan uygun mu yapılmış acaba? Böyle böyle çocukcağzımı tedavi edebilir miyim sizce?

Aha fotoğrafını da koyuyorum, bakıp gülebilirsiniz.

lütfen absürt cevaplar vermeyin, alay etmeyin, bu tür şeylere inanmıyorsanız da işe yaramaz deyip kestirip atmayın. Ciddiye alıp cevap verecek insanlara şimdiden teşekkür ederim.

 
kedileri yeni mekana oynatarak alıştırın derler.
ipli olta oyuncaklardan alıp öyle oynata oynata mekanı gezdirin önce.
sürekli korktuğunda yanında bitip sevip okşayın, elden ıslak mama filan yedirin.
benim kedi müziği seviyor, belgesel izliyor filan aslında kedi ile daha fazla vakit geçirseniz alışır hemen.
bir de benimkine benziyor aynı <3
  • neferkitty  (13.10.14 09:43:03) 
yavrum benim. çok tatlı, çok mahsun bakıyor.

bahsettiğiniz şekilde bir şey duymadım ama mümkündür.

deneyin bence :)
  • mea maxima culpa  (13.10.14 09:47:28) 
kıyamam T_T
bol bol oyun oynat, sev, iyi bir şey yapınca ödül kurabiyesi ver.
geçer merak etme, biraz zaman alsa da alışacaktır.
benimki de yeni kedi gelince hastalandı, sonra düzeldi.
  • lily briscoe  (13.10.14 10:39:28) 
kurbanlık koyun gibi bakmış garibim :)

kedi otu deneyin?
  • chavezding  (13.10.14 10:41:12) 
my cat from hell'de seyretmiştim; odaları biraz ona göre dekore etmek gerekiyor. böyle odaya girince dairesel olarak tırmanıp oturabileceği bir sistem kurabilirsin, mevcut eşyalarla yani sandalye, raf, merdiven gibi eşyalarla yapabilirsin bunu, böylece yeni yeri sahipleniyorlarmış.
bir de diğer kedilerden yalıtman lazım, benimki de çok huylanıyor başka hayvan görünce.
kedi otuyla benimki hiç ilgilenmiyor, sakileştirir mi bilemiyorum. müzik iyi fikir ama kedi milleti biraz inatçıdır, kolay gelsin.
  • tiny penny  (13.10.14 10:50:58) 
evinizin bahçe katı olması sebebiyle bahçenizdeki diğer hayvanlardan huzursuz olmuştur. siz almasanız da bahçe ziyaretinde bulunan kedilerin/köpeklerin bıraktığı kokular, eskiden kalan kokular... şu an onun için oldukça huzursuzluk verici olmalı.
evin kontrolünü kendisinde görmüyor, sürekli bir savunma hali içinde, sürekli rakipleri olduğunu hissediyor.

kedilerin kabına yapmamasındaki ilk sebep güvensizlik duygusudur. tuvalet kabı kedi için mahrem ve savunmasız kaldığı bir alandır. kabın çok ortada olması kedinin mahremiyetini zedelerken, dip köşe saklanmış bir tuvalet kabı da çevreyi izlemesini ve bir saldırıya uğradığında kaçmasını engelleyeceğinden kedi kabı kullanmayı reddeder.
ayrıca düzeni değişmiş stresli kedilerde de ilk olrak tuvalet kullanım alışkanlığı değişir.

öncelikle kumunun yerine bakın. sürekli tuvaletini yaptığı yerler kendini güvende hissettiği noktalar olabilir. size tuhaf gelse de kum kabını oraya alın. eğer sorunsuz kullanmaya devam ederse eve alıştıkça siz de kum kabını daha uygun bir yere alırsınız.

bahçe katında biraz temizilik gerekebilir.
camlarınızı silin, duvar diplerine ve cam diplerine sirkeli su sıkın. sirke koku örtücü olduğu gibi kedilerin de sevmediği bir kokudur. diğer kedileri evden uzak tutacaktır.

bahçeye çıktığınızda giydiğiniz terlik ve kıyafetlerinizi (hatta çorabınızı bile) eve sokmayın. dışarıdan eve taşıdığınız koku da hayvanı huzursuz eder. temizliğinizi yapın, eşyalarınızı kirli sepetine atın, duşunuzu alın ve evin içinde öyle dolaşmaya başlayın. kedi eve alışana kadar bir kaç kere bunu yapmanız gerekebilir. sonra zaten sorun olmaz. bu sürede bahçeyi mümkün oldukça az kullanmaya çalışın.

kediler hakimiyet kurmayı severler. onca koku ve başka kedi tehdidine karşın bu evin egemen kedisinin kendisi olduğunu bilmeli.
evde kedinin dikkatini çekebilecek bir yükselti oluşturmaya çalışın.

tiny penny'nin dediği gibi genelde vakit geçirdiğiniz odada alçak bir kütüphaneniniz varsa üzerini boş tutun, kediniz kolayca çıkabilsin. ya da duvara bir tek raf monte edebilirsiniz. bu raf oda kapısıdan uzakta olursa daha iyi olur.

bolca şımartın, sevin, oynayın.

evde çok keskin hareketler yapmayın. (çalan telefona koşmak gibi)
matkap v.b çalışacaksa kediyi bir odaya alın, yumuşak bir yer yapın -bir battaniye ya da polar ceket bile olur- ve odanın kapısını kapatın)
yüksek sesle müzik dinlemeyin, bağırıp çağırmayın.

alışana kadar geçici önlemler bunlar, sonra yavaş yavaş hayatınız normal rutinine dönecektir.

ayrıca benim için de sevip okşayın lütfen!
  • balik kraker  (13.10.14 11:07:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.