[]

Lisans'da kredi almış birinin yüksek lisans için de kredi alma sorunsalı

merhabalar.

üniversite mezunuyum, 4 yıl boyunca kyk'dan öğrenim kredisi aldım. önümüzdeki dönem yurtdışında bir yüksek lisans programına başvuracağım ve kyk yurtdışında okuyanlara da burs ve kredi desteği veriyormuş.

eyurtkur.kyk.gov.tr

ancak şöyle bir sorun var: bu sayfada öğrenim kredisi alamayacaklar başlığının altında şöyle bir madde var:

-Kurumdan burs veya öğrenim kredisi almış olanlar, (Lisansüstü öğrencileri hariç)-

benzer bir madde, yurtiçi yl başvuruları için de var

o da şöyle:

Kurumdan daha önce burs yada öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,

*

ancak yurtdışı kredi başlığındaki(lisansüstü öğrencileri hariç) uyarısı kafamda soru işareti uyandırdı. şimdi ben yurtdışı yüksek lisans için kyk'dan kredi alabiliyor muyum, alamıyor muyum?

lisans'da kredi almış ve yl'da da almaya devam eden öğrenciler var mıdır?

 
ben linsansta bir sene kredi aldım. Yüksek lisansta tekrar başvurdum yine kredi çıktı bana. Alabiliyordum ama almadım.


  • maxhoper  (12.10.14 18:36:48) 
Arkadaşım lisansta hem öğrenim hem de katkı kredisi almıştı. 2 sene önce yüksek lisans yaparken de tekrar kredi aldı. Ama son 2 yılda işler değiştiyse bilemiyorum.


  • Dr_Stat  (12.10.14 18:38:17) 
Lisansta kredi, yüksek lisansta burs, doktoranın 2. yılında itibaren yine burs almaya başladım ve hala devam ediyorum.


  • neskafefincanindaturkkahvesi  (12.10.14 18:45:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.