[]

Savunma sanayii emektarları için geliyor.

www.radikal.com.tr

fotograftaki asker cepheye masa atıp üstüne haritasını açmış, bildiğin gönyeyle t cetveliyle ölçüp emrindeki erlere direktif veriyor.

sene 2014, hindistan marsa uydu göndermiş ve gerçekten bu manuel durumu otomatiğe çeviren teknolojiyi üretemez durumda mıyız? eğer üretiyorsak neden bu primitif silahlar hala envanterde? içim acıdı lan. taşla sopayla beklesek daha iyi.

 
aynı görüntü ( cetvel, gönye ) bugün son teknoloji askeri gemilerimizde de veriliyor.. belki işin yapılış şekli budur? kaldı ki resimdeki görüntüyle nokta atışı yapılıyor?

çok değil 5 - 10 sene sonra dahada iyi hale geleceğini düşünüyorum ordunun silah ve işleyiş bakımından.. kıyafetinden, piyade tüfeklerine.. helikopterlerden, uçaklara kadar bir çok alanda değişim yaşanıyor... tübitak, tai kısaca herkes çalışıyor...

belki gözle görülmüyor ama çok şey değişti...
  • synche  (05.10.14 17:06:51 ~ 17:11:28) 
yer/yön olayı için elbette son derece gelişmiş ürünler var. ancak konuşlanılan yer önemli. hızlı/gizli/sıcak operasyon bölgesine de sen tutup high-tech karargahını götüremezsin diye düşünüyorum. ha bizim headquarter'larımız ne derece gelişmiş orasını bilmiyorum ama saha meselesinde durum farklıdır büyük ihtimalle.


  • e a p  (05.10.14 17:12:14) 
o resmin altında şunlar da yazıyor:

Milliyet gazetesinde bilgi veren askeri kaynaklar Türkiye ’ye, Suriye tarafından atış yapılan yerlerin koordinatlarının belirlenmesi için F-16’lara ihtiyaç olmadığını, sınıra konuşlandırılan AN-TPQ-36 radarlarıyla anında belirlendiği ve Fırtına obüsleriyle anında karşılık verildiğini bildirdiler.
  • compadrito  (05.10.14 17:27:08 ~ 17:27:21) 
@advocatusdiaboli

twitterına baktım ve gördüm ki aynı soruyu benden önce biri sormuş. o da cevap olarak otomatik sistemleri kullanmak için ilk önce geleneksel yöntemlerde uzmanlaşmak gerekiyor demiş. yine de benim kafam almıyor. google earth bile x y z kordinatı verirken, ordunun çoktan tüm bölgenin topografyasını GIS olarak işleyebilir durumda olmasını beklerdim. yukarıya insansızı gönderir, kordinatı alır, zaten önceden bildiğin nokta yüksekliğine göre de sistem otomatik nişan alınır derdim. bunun için hangi geleneksek yöntemde uzmanlaşmak gerekiyor anlamış değilim.
  • backpacker  (05.10.14 17:39:23 ~ 17:45:17) 
@compadrito

haberle fotoğraf ayrı bir tezat zaten. yine de "AN-TPQ-36" kodundaki "Q" den dolayı bunun yerli üretim olmadığını düşünüyorum. soru da bu zaten, 5-10km ötende hedef var ve yerini tespit edebilecek yerli teknolojin yok. çok üzücü.
  • backpacker  (05.10.14 17:42:48) 
Elektronik sistemlere cokbagli kalinirsa muhtemel bir savaş ve siber saldiri durumunda hasar daha ciddi olabilir. Ayrica yüksek düzeyde elektronik bagimliligi tembellige yol acar topcu birliginde.


  • efrasiyab87  (05.10.14 17:49:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.