[]

Kredi Kartı Aidatı Yeni Düzenleme?

Finansbank'tan mail gelmiş, kartınızın limitini 21.500 liraya çıkarcaz, iyisiniz diye.

Şimdi aklıma şey geldi, yeni düzenlemede bu kart aidatı muhabbeti, limitin bilmem kaçtakaçı diye bi muhabbet mi vardı? Onun bi üst limiti alt limiti mi vardır? Nedir?

Çıkarmayın, hatta indirin diyim mi?

 
eğer eski limitinizle mutluysaniz ne gerek ?


  • trocero  (17.07.09 11:19:20) 
belki yat alasım gelir :P

soruya cevap?
  • karapolisnas  (17.07.09 11:33:01) 
böyle bir düzenleme yok. o bahsedilen "limitin %1'i" hadisesi, banka ve kredi kartları kanunu, meclis genel kurulunda görüşülürken taslaktan çıkarıldı ve değişiklik o haliyle yasalaştı. kredi kartı aidatları için hukuki bir temelin ortaya çıkmamasından olacak, bankalar birliği hemen bir açıklama yapıştırıvermişti hatta..

kaldı ki zaten yasal olarak alınmaması gerektiği tespit edilmiş, aynı doğrultuda yargıtay kararı bulunan bir konu bu.

kredi kartı limitlerinin sonuçlarıyla, faizle falan baş etmek bizim derdimiz; ama kredi kartı üyelik ücreti, kart ücreti, aidat vs adlar altında bankaların ilave talepleri yargıdan döner, dönüyor söyleyeyim.

zaten hukuksuz olan bir şey için "aman limitimin %0.05'ini alsınlar koymaz bana, azıcık aşım.." trendine girmeyin. bankaya her sene havadan 30-40 lira vermek size normal geliyorsa hakkınızı aramayın.
  • ragnum irae  (17.07.09 14:25:39 ~ 14:27:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.