[]

Bireysel Emeklilik sisteminden çıkmak

Hiç bir yararı olmadığını düşündüğüm için çıkmaya karar verdim. 2012 aralık'ta ödemelere başlamıştım. sözleşmede 5 yıldan önce çıkılırsa firmanın giriş aidatını geri alacağı belirtilmiş. bu yüzden para kaptırmamak amacıyla 5 yılın dolmasını beklemeye karar verdim. devlet katkısı falan sikimde değil.

sorum şu: bu 600 küsür lira giriş aidatını kesmemeleri için 5 yılı beklemem mantıklı mı?

ayda ödediğim 108 tl beni zorlamıyor. ama hoşuma da gitmiyor. özel bir anlaşma yok firma ile arada, yani benim ekstra olarak bir arkadaşın gazıyla yaptığım bir şey oldu bu.

cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
ohoo daha üç sene varmış bitmesine.

108 lira zorlamıyorsa çıkma ama bence. 3 sene geçsin o zaman da dur devlet katkısını alayım dersin böyle böyle 10 sene sonra ayrıldığında bir derde derman olacak para geçer eline.
  • marido  (23.09.14 15:25:28) 
ödemeye ara ver. paran içeride kalsın.
bu arada değerlenmeye devam eder o para.
5 yıl dolunca ister devam edersin. istersen de paranı çekersin.
belki arada kafana eser, üzerine eklersin, ya da düzenli ödemeye devam edersin. mümkün mertebe o parayı unutmaya bak. arada benimde aklımı çeliyor. bırak değerlensin orada.
5 yıl bekleme hadisesi çok mantıklı. eğer öyle olmasaydı o parayı sen 100 kere çekerdin. uzun vadeli yatırım bu.
aslında biraz gayret edip emeklilğe kadar tutsan paranı çok daha fazla faydasını göreceksin ama tez canlı birine benziyorsun. emeklilikte daha aza kanaat etmeyi öğrenirsin ;)
edit: bu arada ben dondurdum. ödemelerim var, zorlanmamak için. sonra kaldığım yerden devam edeceğim.
  • cliquot  (23.09.14 15:27:42 ~ 15:28:36) 
bununla ilgili sözlükte yazan yazıları okudum. buna göre verdim kararımı. devlet katkısı denen teranenin tamamı ya da büyük kısmı şirketlere kalacak, benim elimde bir şey kalmayacak zaten. ben sadece verdiğimi geri alabileyim, ipne şirkete bir de giriş aidatı haracını kaptırmayayım derdindeyim.


  • f atih  (23.09.14 15:28:14) 
@cliquot hocam, tezcanlılıktan değil de, şirketlerin bunun üzerinden çok nemalanmasından rahatsızım. bu paraya inan ihtiyacım yok. ödediğim primin olan 108 tl'nin maaşıma oranını söylesem taşak geçersin. şu şirketlerin çakallığı olmasa devlet katkısı alınabilen en üst seviyeden de rahatlıkla ödeyebilirim. bu nedenle başka yönlerde değerlendirmek istiyorum birikimimi.


  • f atih  (23.09.14 15:32:15) 
şirketlerin nemalanması kısmını anlayamadım.
şöyle ki;
yönetim gideri kesintisi denilen meret oluyor. onu da alanı var almayanı var. ben almayan Anadolu hayat ile çalışıyorum.
ne kadar para yatırıyorsam o kadar değerleniyor.
içinden şirket ayrıca bir şey kesmiyor.
bunun dışında bir kesinti de yok!

ayrıca devlet katkısı şirketlere kalmıyor. eğer hepsini ya da bir kısmını almaya hak kazanamazsan yine devletin kasasına değerlenerek geri dönüyor.
  • cliquot  (23.09.14 15:48:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.