[]

istiklal caddesi saat kaça kadar tekin?

taksimde büyük bayram sokakta bir hostelde kalacağım. kız arkadaşım yurtdışından geliyor ve onunla güzel bir tatil geçirmek istiyorum. geçen ay bir pazartesi gecesi arkadaşlarımla sabah 4'e doğru tinerciler tarafından bıçak ile tehdit edildik. benzeri bir durumu kız arkadaşımla yaşamak istemiyorum.

kız arkadaşım gece kulübünü, gezmeyi, eğlenmeyi seviyor. nerelere gidip efendi gibi eğlenir kaç gibi çıkarsam taksim ite kopuğa kalmadan hostelime dönerim?


 
Gündüz gözü "SAT komandosu"nun tinerci tarafından bıçakla öldürülebildiği bir yer, biz sıradan vatandaşlar için hiçbir vakit güvenli adledilemez. Büyük bayram sokak, nadide taksimimizin bir kaç göt deliğinden birisine tekabül eder. Her vakit tehlike vardır. Naçizane tavsiyem, özgüvenini zaafiyete düşürmemesi namına; Eğlence işini Beşiktaş, Ortaköy ve civarındaki mekanlarda icra edip, cihangir taraflarındaki hostellerden birisine taksi ile dönmeniz üzeredir. Görece travmatik bir vakayı henüz atlatmışken, kendini beş dakika bile tehlike de hissetmen (gayet anlaşılabilir olarak) tüm geceyi boktan bir şekilde bitirmene sebep olabilir. Böyle yerlerde zaman mefhumu işlemez.


  • fucking machine in my head  (09.09.14 00:24:01) 
gece 11.30 dan sonra her saat aynı taksimde..ama 3.00 gibi millet içmeyi bitirip evine dönüyor olduğundan biraz daha riskli. Daha göz önünde olan bir yerde kalırsanız o tarz sorunlar yaşamazsınız. Büyük bayram sokak tam tarlabaşı. Orası gündüz de çok tekin değil.


  • empedokles  (09.09.14 00:25:35) 
bişey olmaz merak etme. çok sabahladım ben, bi şey olmuyor.


  • raki masasinin degismez adami  (09.09.14 00:28:10) 
abi ne yaptınız ben ucuz diye tuttum hosteli, yarın gidiyorum. içim rahatlar bir ihtimal diye umdum, kalbim sıkıştı.

yok mu ucuz hostel bilen? :(
  • robep  (09.09.14 00:51:52) 
moda da vardı bi tane, illa hostel istiyorsan? kafan rahat kalırsın?


  • raki masasinin degismez adami  (09.09.14 00:53:08) 
ya hani o kadar da dert etme, benim ömrümün hatrı sayılır zamanı /gecesi / sabahı, balo, büyük bayram, mis sokak hizasında geçti. Başımı bişi geldiği de söylenemez. Ha bu biraz, benim o sokaklara aşinalığımdan, tehlikeyi sezebilmemden vesaire. Ama hiçbir zaman kalkıp da, güvenlidir, için rahat olsun denebilemez. İnsanlarla göz kontaktı kurma sen yine de. gezin tozun, hostelinize çıkın. dert etme ya o kadar.


  • fucking machine in my head  (09.09.14 01:12:56) 
hostel etrafında gece hayatının canlı olduğu, gürültüden erken saatte uyumanın pek mümkün olmadığını yazmışlardı. kalabalık güvenli olur dedim. ama geceyi mümkün olduğu kadar erken bitirip dönücez artık mecburen.


  • robep  (09.09.14 01:24:47) 
ben geçtiğimiz ay saat 3-6 arasında bayağı bir turladım caddeyi, aksaray'a kadar yürüdüm sonra 6'da. yani barlardan çıkan sarhoşlar oluyor, dükkanların kepenklerine sırtını dayayıp sızmış birkaç kişi oluyor, yerdeki çöpleri temizleyenler oluyo, ama yine polis falan geçiyor aralarda o kadar da tekinsiz değil. yani ben tek başımaydım kimse tek kelime bir şey demedi, istanbul beyefendisi görünümlü bir dayı yine çok nazik ve güzel bir türkçeyle bir dal sigaramı istedi bir tek, bir de iki turist galata kulesini tarif etmemi istemişti, onun dışında herkes kendi halinde idi. 3 gibi falan zaten hala canlı oluyor. biraz da şans işi herhalde, belanın bulacağı varsa buluyor insanı ama kız arkadaşımla o kadar rahat etmezdim o saatlerde, çünkü afedersin ayyaş serseri tipler de dolaşıyor zombi gibi


  • neseranni  (09.09.14 02:20:34) 
eskiden çok daha yoğun şimdi ise haftanın 1 2 gecesi istiklalde sabahlıyorum.
zaten evden istiklale gidiş saatim fix gece 1 2
beşiktaştan yürüdüğüm de olur. sabahın 4 ü 5i taksimden beşiktaşa indiğim de olur.
bulunduğum mekanda birine sinir olurum, arkadaşımla kavga ederim ya da başkası çağırır istiklalin başından sonuna gece 3 4 5 te yürürüm.

bu arada açık saçık giyinen ve bunların hepsinde kafası iyi olan bir kadınım.

bazen sebepsizce korksam da. bana bir şey olmuyorsa hiç kimseye olmaz.
  • glori  (09.09.14 10:53:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.