[]
atık yağlar neden doğayı kirletiyor
mısır ayçiçek gibi organik atıklar çevreye zararlı değilken bunları sıkıp elde ettiğimiz yağları nasıl çevreyi kirletebiliyor?
temiz yağ ile kullanılmış yağ arasında kimyasal bir farklılık var mı?
temiz yağı denize döksem çevre katili olur muyum?
temiz yağ ile kullanılmış yağ arasında kimyasal bir farklılık var mı?
temiz yağı denize döksem çevre katili olur muyum?
sadece basit bir örnek mısır ve ayçiçeği eline al ve şimdide bırak. elin hala temiz mi ? az çok tozlanmıştır bir iki çırp eski haline döner. şimdi eline yağını dök simdi kendini nasıl hissediyorsun hala temiz mi istersen bol su ile yıka çıkmadımı ? birazda sabuna ihtiyacın var işte bu kadar doğanın anasını ağlatıyor.
- protrek (08.09.14 13:22:01)
protrek bence dolaylı yoldan doğaya zararına değinmiş. yağdan kurtulmak için yapılan temizlikte tüketilen su, kullanılan deterjan-sabun vs. ama atık yağların neden toplandığını soruyor benim anladığım kadarıyla @ne gerek var ki. bunu ben de merak ediyorum aslında ama muhtemelen birikim falan yapıyordur, bilemedim.
- letheavendangered (08.09.14 13:27:11 ~ 13:27:28)
Mısır ve ayçiçek yağları, üretim aşamasında kimyasal işlemlerden geçiyor. Bunun da etkisi var.
- arnold schwarzeneger (08.09.14 13:30:10)
@want2die yani yağ aslında tek başına çevre katili değil. sadece bunu karadaki bitki ve hayvanlardan elde edip sonra da su kaynaklarına bırakarak sudaki dengeyi bozuyoruz şeklinde anladım. yani tavada kızartma yaptıktan sonra bunu lavaboya dökmek yerine bir kabın içerisinde çöpe atarsam suya gitmek yerine geldiği yere geri dönecek ve denge bozulmayacak. bu mudur?
- ne gerek var ki (08.09.14 13:45:32 ~ 13:46:04)
yağın temizi de kullanılmışı da çevreye zararlı, üstte bahsedilmiş zaten yüzeyi kaplıyor vs. vs.
kimse kullanılmamış yağı gidere dökmeyeceğine göre, atık olanları dökmeyin deniyor.
kimse kullanılmamış yağı gidere dökmeyeceğine göre, atık olanları dökmeyin deniyor.
- doxanikee (08.09.14 13:46:19)
Mısır ve ayçiçek yağı gibi çoklu doymamış yağ oranları yüksek yağlar ısıya maruz kaldıklarında oksitlenme yaparlar. Yani direkt zehirli madde olurlar. Bu aşamada yağları denize dereye toprağa dökmek, herhangi bir atık kimyasal maddeyi dökmekle eşdeğerdedir. Çevreyi bu şekilde de kirletebiliyorlar. Tabii bu tip yağların kullanımı aynı nedenlerden ötürü insan sağlığı için de tehlikelidir.
- angelus (08.09.14 14:30:02)
1