[]

su içmeme sorunu

ne yaparsam yapiyim olmuyor. içemiyorum sevmiyorum midem bulanıyor

haftada bi ya da iki bardak su tüketiyorum. korkunç. bu bana bir sürü sıkıntı doğuracak.

Eskiden umursamıyordum ama artık sevdiğim ve istediğim için değil içmem gerektiği için su içmek istiyorum. istemeye istemeye zorla ama olmuyor

-telefona app yükledim günde 12 kere hatırlatma yapıyor glori, biraz daha su içme zamanı!
diye
ses çalıyor ekranda görüyorum. ama o sırada hiç su içicek modda olmayıp telefona bakış atıp içmiyorum

ofiste masaya evde masaya ve yatağımın başında 1.5 ltlik şişeler koydum. ilk koyduğum günden sonra bir daha içmedim.

dışarı çıktığımda özellikle içmek için çantamda ağırlık olsun diye iki 50lilik alıp çantama koyuyorum. onlarıda oturduum yerde msada untup kalkıp içmiyorum.

ergen liseliler gibi elime su yazdım.

aklıma geliyor. ama su içmeyi erteliyorum..

gün içinde tükettiğim sıvılar 2 tane icetea bir ya da iki tane starbucks refresha venti bh 2 bardak portakal suyu ve 1bardak süt. sıvı tüketimim çok. ama azaltamam. bunları sigarayla içiyorum çünkü içecek olmazsa sigara içemiyorum sigarayı da 3+ paket içiyorum.

nasıl su içicem.. of erken yaşlanıcam ben böbreklerim ölücek.

 
Icine bikac damla limon siksan? Veya iki uc tane portakal/mandalina dilimi atsan? Aromali olunca canin ister icersin belki. Bi de akmina tarzi hafif mineralli sulari da deneyebilirsin.


  • saçdemeti  (03.09.14 23:25:32) 
limon dilimi koy suya, tat verir. glori, vücuduna hunharca davranma :(


  • rock n roll  (03.09.14 23:25:44) 
Mobildeyim editleyemedigim icin tekrar yaziyim dedim. Suyu ılık icmeye calisiyosan da icemiyo olabilirsin, ılık suyu benim de hic icesim gelmiyo. Bi yerde okumustum surahideki suya taze nane yapraklari ve limon dilimleri atip buzdolabina koyuyolarmis geceden. Sabaha mukemmel ferah oluyomus.


  • saçdemeti  (03.09.14 23:29:32) 
ah limon ve naneden nefret ediyorum :(

ki denedim onu da denedim. ılık soğuk buzlu her türlüsünü deniyorum

su içince benim midem tam kapasite doluyor mesela beni rahatsız eden bu.

mesela bi bardak su içiyim asla yemek yiyemem. yemek yerken de arasında bi içecek içersem de devam edemiyorum. aşırı dolma hissi yaratıyo bende. lıkır lıkır hiç bi şeyi hiç bi zaman içemedim ki zaten.

doktora gittiğimde söylüyorum. cevapları içmek zorundasın :/ oluyor
psikiyatristime de söyledim. evet bi sürü psikiolojk sıkıntım var ama bu onlardan değilmiş:D
  • glori  (03.09.14 23:37:02) 
Yurt dışında aromalı sular var, özellikle abd'de hem çeşit hem marka olarak fazla. Burada da belki marco tarzı marketlerde bulabilirsin. gidecek birinden isteyebilirsin, tadını begenirsen su içme alışkanlıgini edinmende ilk adım olurlar.

Veya ice tea yap evde, kendin. Onu iç. Su çay ve limon neticede. Şeker yerine bal kullanabilir, zamanla bal oranıni düşürüp suyu artırabilirsin.
  • kaymaktutmayansicaksut  (03.09.14 23:45:46) 
Editleyemedim telefondan. Makro bahsettiğim market


  • kaymaktutmayansicaksut  (03.09.14 23:46:59) 
Soruna tam cevap olmiycak ama 3+ paket sigara içiyo olman suyun mideni bulandırmasıyla alakalı olabilir. Ben mesela su ve sigara arasında yarım saat olmazsa içtiğim su benim de midemi bulandırıyo. Maalesef bi önerim yok kendini zorla demekten başka. Çünkü bahsettiğin oran çok kötü ve böbrek hastası olmak gerçekten hiç de hoş değil.


  • jpsartre  (03.09.14 23:49:46) 
Ayni problem bende de var. Icemiyorum yahu midem bulaniyor zorlasam da. Masaya koyuyorum isyerinde gozumun onunde ara ara bir yudum almaya kalkiyorum yok, hemen midem bulaniyor. Ben sigara da icmiyorum hem. Bir cozum bulursan bana da haber ver. Bu basligida takipteyim.


  • delifaruk  (04.09.14 00:12:09 ~ 00:12:28) 
günde 3 paket sigara içen bir insanın, susama hissini kaybetmesi çok normal değil mi?


  • varoluscusanri  (04.09.14 11:46:47) 
sürahiye su ve bozu koy, içine 1-2 dilim salatalık at.


  • r_u_h  (04.09.14 11:56:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.