[]

notebook/ultrabook tavsiyesi

selamlar,
teknolojiyle arası çok da iyi olmayan biri olarak yazıyorum. notebook alacağım ancak kafa iyice karıştı. herkes başka bir şey söylüyor.
bilgisayar genelde ödevler, projeler planlama ve hazırlama, film/dizi vs. izleme ve de en önemlisi kayıt/mix yapma (enstürman/ses vs.) amaçlarıyla kullanacağım.
aslında aklım macbook air'de ancak fiyatı biraz fazla geliyor.
aklımdaki maksimum fiyat 1700-1800.
nedir, a dostlar alternatifler?

 
o fiyat aralığındaki lenovo freedoslara bak. zaten hepsi denin işini görür. eğer windows kurmayı bilmiyorsan da 30 liraya format atan yerler var.


  • vendorth  (03.09.14 15:38:19) 
lenovo ve asusun alemyon kasa modellerini öneririm. benim de aynı senin gibi ihtiyaçlarımla bi laptop alma durumum olmuşstu bir ay arastırdım asusun bi modelini aldım çok çok memnunum.
tavsiyem kessinlikle alacağın önerilerden yola çıkıp elektro marketlerde laptopları incelemen.
bir kaç marka alınabilir tavsiyesi, birkaç marka da kesinlikle alınmaz tavsiyesi olsun kafanda.
bilmen gereken şeylerden biri laptop masaüstü gibi değildir ve marka çok çok önemlidir.
casper pişmanlıktır bunu unutma, ha keza exper ve bilimum türk markaları da öyle.
bu firmalarda özellikler üst seviyede ama cihaz mimarisi boktan olduğu için aşırı ısınma ve performans sorunları vardır. binde bir bu firmaların iyi cihazları çıkar onu da satın alan az para verdiği için aşırı savunur kanma.
kanmaman gereken en önemli kişiler promatörlerdir.
sakın ama sakın elektro marketlerde çalışanları dinleme. neyi satmak istiyorlarsa onu önerirler ve bilmeyeni kessinlikle kandırlar.

1700 lira için özellik tavsiyelerim,
işlemci aşırı performans gerektirmeyen işler yapacaksan en iyisi i5 tir. performansı zorlaracaksan "m" ve "qm" türü i5 işlemcileri, zorlamayacaksan enerji tüketimi ve pil performansı için sana tavsiyem "u" türü i5 işlemcilerdir. bundan önce 2014 işlemci sıralamalarını incele.
hdd için ssd li modelleri tercih edebilir ya da sonradan ssd eklemesi yaparım diyorsan 7200 rpm diskler önceliğin olsun.
ram için 4 ya da 8 al 6 alma. ramde bakacağın öncül mhz değerleri olsun ve mhz en az 1600 olsun.
ekran kartı senin büyük önceliğin değil, zati laptopla oyun oynamak 4000 tl den başlıyor. ekran kartı gereksiz ama sony gibi onboard ekran kartını dayatan cihazları alma. orta halli bi ekran kartı olsun. bunun için 2014 ekran kartı sıralaması yaz googıl amcaya.

eyyorlamam bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur.
  • semenderr  (03.09.14 15:55:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.