[]

denize düşen telefon

benim telefon denizle buluştu.çıkarıp baktım çalışıyor. kapatım sonra kurumaya bıraktım. kuruyunca açtım ve hala çalışıyordu. sadece ahize sesi düşüktü ama sonradan o da normale döndü.
ancak birkaç gün sonra telefon kapandı ve açılmadı (muhtemelen şarjı bitti). ama şarja da takamıyorum zira şarj girişi oksitlenmiş. şimdi naapayım ben bu telefonu? şarja taksam iyice sikertir miyim?



 
suyla haşır neşir olan herangi bi telefonun pilini çıkartmak lazım yoksa başınıza gelen oksitlenme durumu meydana gelir , aynısı benim başıma geldi pili çıkarmamıştım telefoncuya götürdüğümde pili çıkarsaydınız kurtarabilirdik dedi :(


  • busuta  (09.07.09 09:46:48) 
sadece şarj girişinde problem varsa, hafif bi zımparayla halledilir o. ama bence işinin ehli bi telefoncuya ya da yetkili servise açtırıp genel bi kontrol ettir derim. (garanti olsa da garanti kapsamına almazlar sanırım)

bu arada oksitlenmenin pille alakası yok, yaşadığımız atmosferdeki oksijenle alakası var. pili çıkarmamanın riski, devreler arasında olabilecek ıslaklıkların , sistemden akım geçtiğinde kısa devreye sebep olması.
  • jangara  (09.07.09 09:47:36 ~ 09:53:16) 
Denize düşen telefona ilk yapılacak şey musluk suyuyla yıkayıp sonrasında da saç kurutma makinesi ile ara ara kurutmak olacaktı. Tuzlu su devrelerin en büyük düşmanı. Oksitlendi ise eski haline gelmesi çok zor. Yeni bir tane almak şuan için yapılacak en mantıklı hareket olur. Geçmiş olsun..


  • sekosoft  (09.07.09 15:14:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.