[]

yüksek lisans hakkında sorular?

selamlar,

yüksek lisans mevsimi açıldığından ve bu konuda oldukça amatör olduğumdan bilgilerinize başvurmak istiyorum.

liste halinde sorularımı sorayım

1. başvurduğum ve kabul aldığım bir programın kesin kayıt tarihi başka üniversitenin kabul listesinin açıklanmasından önce ise ben ne olur ne olmaz diye buraya kayıt olsam, diğer üniversiteden de kabul alsam, kaydımı sildirip diğer üniversiteye geçiş yapabilir miyim? bunun bir yaptırımı falan var mıdır? ales puanımın düşmesi, maddi tazminat vs.

2. diyelim ki z üniversitesine kabul alsam, 1 sene orada okusam, ardından y üniversitesine başvursam ve oradan da kabul alsam. geçiş yapabilir miyim? 1 sene boyunca okuduğum dersleri saydırabilir miyim? yoksa sıfırdan mı başlamam gerekir?

3. yurt dışındaki üniversitelerde burslu okumak için ne yapmam lazım? nerelere başvurmalıyım, ne şartları taşımalıyım.

çok soru sordumama hayatımı etkileyecek soruların hepsi. şimdiden cevaplar için çok teşekkürederim.

 
üniversite,bölüm ve program konusunda daha açık olursanız daha net cevaplar verilebilir diye düşünüyorum. aynı bölümde farklı programlarda bile değişebilir sorduklarınız.

1-mesela itüye diplomanızı teslim edersiniz kayıt olurken. başka yere başvurmanız çok zordur. diyelim kayıt yaptırdınız. sora öbür taraf belli oldu. gidip kayıt sildirme ile uğraşacaksınız, çat diye yapmayabilirler bu sefer öbür tarafın başvurusu kaçar. bunun için üniversitelerin "geç kayıt" uygulamaları vardır ama geçerli bir bahane gerekli bunun için(mesela mezun durumunda olmak) gibi.

2-ders saydırma konusunda bkz giriş paragrafı. derslerin denkliği kabul alırsa saydırırsınız.

3-bilgim yok : )
  • manfool  (09.07.09 11:17:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.