[]

Likya Yolu ihtiyaç listesi

haftaya bugün yola çıkıcaz likya yoluna doğru. mevsim olarak bu zamanı biz seçmedik onu da peşinen belirteyim. böyle denk geldi ve çok istiyoruz gidicez.

20'şer kilo taşıyabileceğimizi düşünüyoruz. çantaya neler almalıyız? aklıma ilk başta şunlar geldi.

Çorap x4
T-shirt x3
Şort x2
Ayakkabı
Hasır Şapka
Havlu
Tülbent
Flashdisk
Foto Makinesi
Pudra
Nato

Yiyecekleri yazmadım ama 5 kiloya yakın yer ayırdık konservedir şudur budur. Artı orada da yeme opsiyonumuz olan her yerde yemeği boş geçmemeyi düşünüyoruz. dolayısıyla yemek sıkıntısı olmaz. bir de 5'er litre su alıcaz yanımıza. hani termos falan da var ama yetersiz olur farkındayız.

şizden ricam, "hafız bak şunu da alın oralarda acaip işinize yarar" tarzı materyalleri yazmanız. illa ki birşeyleri atlıycağımı düşündüğümden bu yardımlar çok işimize yarıycaktır. teşekkür şimdiden

 
lykia yoluna gitmedim ama benim için terlik tatilin olmazsa olmazıdır bi bakıma.


  • bushwacker  (08.07.09 20:12:33) 
likya yolu ya da benzer bir süreçte bulunmadım ama askerde aylarca şırnak dağlarında, operasyonlarda gezen biri olarak ilk aklıma gelenler:

- diken ıvır zıvır için cımbız, tırnak makası.
- yara bandı
- güneş kremi, yağlı bir krem (arko tüpler gibi), dudak nemlendiricisi.
- ufak bir şişe tentürdiyot-baticon (ufak yaralanma, çizik, sıyrık, ıvır zıvır için)
- el feneri (gece yolculuk olacaksa)
- gps olsa süper olur.
- pudra yazmışsın ama sakın unutma pudrayı diye tekrar hatırlatayım.
- konserveleri ısıtmak için kutu jeller oluyordu, gerekeceğini pek sanmam ama siz bilirsiniz.
- suyu da 1.5luk petler halinde alın. bir kişinin 5 lt taşıması da abartı geldi bana. yol durumu nasıl bilemiyorum ama, dayanamayıp dökersiniz o suyu çok kondüsyon yoksa. 2 tane 1.5luk pet yeter sanırım. biz 3-4 gün hiç su ikmali olmayacağı zaman max 4.5-6 lt alıyorduk kişi başı.
- birkaç paket tang, nazo. su kesmediği zaman suya karıştırıp içersiniz.
- yine ortamı tam bilmiyorum ama susuz kalma durumunda ve dereden, şurdan burdan su doldurma mecburiyetinde su temizleme tabletleri, ayrıca kaybettiğiniz tuzu tamamlamak için tuz tabletleri. (abarttım sanırım :))

en hardcore durumda bunlar lazım oluyordu. ona göre oranlayıp ayarla sen bir şeyler. :)
  • electropie  (08.07.09 22:40:07) 
fener
ayarlayabilirseniz elbette gps
güneş kremi (bronzlaşmak sanıldığından çok daha zararlı bir şey, en az 30 faktör olsun)
ufak bir ilk yardım çantası (tişörtten daha hafiftir)
sivrisinek savıcı sprey
not defteri, kalem
bandana
düdük

havlu, tülbent, 2 şort, 5 litre su gereksiz bence.
  • 386 dx  (09.07.09 03:29:58) 
öncelikle havlu yerine peştemal alın, çok daha az yer tutar iki saniyede kurur.. tülbenti ter kurutmak güneşten korunmak için almayı düşündüğünüzü var sayarak onun yerine peştemalin ufakları olan peşkir denilen şeyi tavsiye ederim, çok amaçlı kullanılabilir
çakı veya en azından keskin bir bıcak, konserve alıcaksanız bir tane de kaşık taşıyın yanında..
ip (ıslakları asmak, bozuk çanta tamir etmek vs için)
düzenli kullandığınız bir ilaç varsa gün hesabı yaparak yanınıza alın
ağrı kesici
sabun
çakmak veya kibrit
  • nwnd  (09.07.09 17:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.