[]

PES 2009 Edit-Option-Tactics Dosyaları

Selamlar,

Biz bir grup arkadaş düzenli olarak(her ayın ilk cumartesisi) PES 2009 oynuyoruz. Belirli kurallar çerçevesinde bir PS kafede turnuva düzenliyoruz yani. Herkesin kendine ait bir takımı var vs.

Takımları güncel tutmak amacıyla oyuncu transferlerini oyunun içinde gerçekleştirdiğimiz ve herkesin kendine ait bir taktiği olduğu için bunlarla vakit kaybetmemek için oyundaki "Options File", "Edit Data" ve taktik dosyalarını yanımızda bulunan memory stick kaydediyoruz.

Bugüne kadar kaydettiğimiz dosyaları bazen oynadığımız makinaya yüklemeyi başardık, çoğu zaman ise başaramadık. Hatta bazen bir makinada kaydettiğimiz dosyaları hemen yanındaki diğer makinada yüklemede başarısız olduk. Yaptığımız işlem çok fazla vakit almadığı için bu bir sorun oluşturmadı bize bugüne kadar.

Fakat şimdi bir manyaklık yapıp güçlü-güçsüz takımlar arasındaki farklılığı ortadan kaldırmak amacıyla oyundaki tüm iyi oyuncuları kendi aramızda adil bir şekilde paylaşmaya karar verdik. Yani yaklaşık 140 tane oyuncuyu takımlar arasında bölüştüreceğiz. Evet bu normal bir şey değil, kabul ediyorum. Ama sanırım ya çok fazla vaktimiz var ya da bu işi fazla ciddiye alıyoruz.

Şimdi kabul edersiniz ki her seferinde bu oyuncuların takımlarını tek tek değiştirmek ve formasyonları ayarlamak bir hayli zaman alacak. O yüzden artık bir kere oluşturduğumuz verileri flashdiskten oturacağımız makinaya yükleme konusu önem kazandı.

Bu işle biraz uğraşmış olanlar için başımıza gelenleri ve sorunumuzu kısaca anlatayım. Oyuna başladıktan sonra hani o ortadaki yuvarlak tuşla PS3 menüsüne giriyoruz, daha sonra game data (yanlış hatırlıyor da olabilirim bu klasörün ismini) klasöründeki dosyaları siliyoruz, flash diskimizin içinde önceden yaratmış olduğumuz 3 dosyayı kopyalıyoruz oyunun içine. Fakat daha sonra örneğin taktik dosyasını yüklemek istediğimiz zaman "no data to load" gibi bir ibare görüyoruz, yani sanırım oyuna yüklediğimiz dosyaları tanımıyor oyun. Fakat aynı dosyaları başka bir makinaya yüklediğimizde bu yöntem işe yarıyor. Ama takdir edersiniz ki PS kafe de tek tek makinaları dolaşıp hangisinde bu yöntem işe yarayacak diye deneme şansımız olmuyor.

Bu karşılaştığımız sorunun kaynağının ya konsolun firmware versiyonunun ya da içindeki oyunun versiyonunun farklılığından kaynaklanabileceğini düşündüm. Ama bu iki ihtimalden hangisinin doğru olduğu konusunda bir fikrim yok.

Bu konuda bilgi sahibi olan ve bana yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olurum.

Teşekkürler.

 
Büyük ihtimalle oyunun versiyonundan kaynaklanıyordur. Tam emin olmamakla birlikte region farklılığı da olabilir. Her ps3 her regionu çalıştırıyor ama misal siz amerikan PES'ine yapmışssınızdır editi, oyun Uk versiyondur. problem çıkabilir bu yüzden.


  • kovse  (11.08.09 18:27:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.