[]

senet işleri-avukat

Merhaba, yardımcı olabilirseniz çok iyi olacak.Arkadaşıma borcuna karşılık senet imzalatmıştım. vadesi kasımda doluyor. Ödememe ihtimaline karşı, kendimi nasıl sağlama alabilirim ? Bildiğim üzerine kayıtlı bir araba(ama tamirde baya hasar görmüş) Bir de arsa var. Bu seneti bankaya mı vermeliyim, ödemezse bankaya verdiğim için mutlaka bu parayı alır mıyım yoksa almama ihtimalim de var mı ?




 
banka öyle herkesin senedini almaz. yani ödememe durumunda ne olur bilmiyorum ama senet işine pek güvenilmez.


  • biseybuldum  (22.08.14 13:56:29) 
ödenmezse banka size gerekli dönüşü yapar. ödenmemesi halinde vade tarihinden sonra icra takibi başlatabilirsiniz. ciranta olmadığı için protestoya gerek yok. ihtiyati haciz de yapabilirsiniz, mal kaçırmasına ilişkin şüpheniz varsa. araç ve arsaya haciz koyduktan sonra satış işlemlerine başlayabilirsiniz. takdir sizin.


  • pomolilik  (22.08.14 14:35:22) 
bankalar senetleri ya "tahsil" için alır, ya da "teminat" için. tahsil için aldığında (ki her senedi de almazlar, tabi müşteriye ve senedin miktarına da bağlı) vadesi geldiğinde protesto çeker, ödeme olursa kendi komisyonunu keser ve lehdara (yani size) ödeme yapar. protestoya rağmen ödeme olmazsa da senedi size iade eder. bankanın o senedi almış olması her durumda size ödeme yapılacağı anlamına gelmez, bu durumda banka sizin adınıza bir vekil olarak hareket eder, ödemeyi alamazsa size senedi iade eder. ondan sonra icraya koyup tahsil yoluna gitmeniz lazım, ya da işte yukarıda dendiği gibi şartları var ise mahkemeden ihtiyati haciz kararı alabilirsiniz.


  • fengari  (22.08.14 14:56:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.