[]

Yabancı ülkelerin bizden ithal ürün istemeleri hakkında bilgisi olan varmı?

Arkadaşlar geçenlerde radyoda bir konuşmaya denk geldim. Yurt dışındaki bazı ülkelerin Türkiye'den bazı ürünlerin ithalatını yapmasını istediğini ve bu ürünlerin listelerinin zaman zaman ticaret odaları gibi bazı kurumlar tarafından askıya çıktığını anlatıyordu. Çok fazla dinleyemedim ama konu ilgimi çekti. Bu mevzu nedir? Ne değildir? Bilgisi olan varmıdır?




 
bi plastikçi olarak kendi sektörüm adına konuşayım..
bağlı olduğumuz dernek ve vakıflar aracılığı ile ekonomi bakanlığı ile görüşüldü. en çok ithal edilen sekiz hammadde kaydını yaptıranlar için 5 yıl süre ile vergiden muaf edildi.

detaylı bilgi için tık tık; www.ekonomi.gov.tr
  • zenc  (21.08.14 10:05:21) 
benim bildiğim neredeyse tüm ülkelerin temsilciliklerinin kendi sanayilerini desteklemek için bu tip programları oluyor. bu bir zorunluluk değil ama bu listeler iş yapmak isteyen firmaların irtibat kurabilmeleri içindir. ülkeler ihracat için kolaylıklar sağladıklarından belli bazı kolaylaştırmalar yapılıyor olabilir.


  • warrior princess  (21.08.14 10:05:48) 
sanayi ve ticaret odalarina, yabanci ulkelerde bulunan ticaret musavirliklerimiz araciligiyla bu talepler iletilir (yabanci firmalar bizim musavirliklere anlatir derdini). tsolar da yayinlarlar yurtdisi talepler basligi altinda.


orn

ugandadaki firma kaucuk ithal etmek istiyor

singapurdaki firma palet uteticileriyle iletisime gecmek istiyor


gibi.

tsolarin sitelerinde bulabilirisn
  • no christ requires  (21.08.14 11:07:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.