[]

kitap okuyamamak

Normalde kitap okumayi cok seven, bir oturusta 100-200 sayfa kitap okuyabilen ben son 2 aydir hic kitap okuyamiyorum. Üstelik okumayi cok istedigim ve içindekileri cok merak ettigim bir kitap aldim, 2 ayda ancak 50 sayfa okuyabildim. Kitabi elime aldigim an baska seyler dusunuyorum, okudugum cümleyi anlayamiyorum. Kitaba 4 kere bastan başladım. Sorun bu kitapta mi diye dusunup baska kitap okumayi denedim ama sonuç yine ayni.

Son zamanlarda yogun bir donemden geçiyorum, her sey cok karisik ve belirsiz. Dusuncelere dalmamin bununla bir ilgisi olabilir mi ki? Ama dergi, makale vs okurken ayni sey olmuyor, rahatlıkla okuyabiliyorum.

Velhasil bu okuyamamanin sebebi ne ola ki? Ne yapmalıyım duzelmek icin? Kendimi boyle cok kötü hissediyorum zira. Teşekkür ederim şimdiden herkese.

 
ya herkese oluyor bu galiba.
özellikle zihin daha ciddi şeylerle meşgul olduğunda, koşuşturduğunda yoruluyor, dolayısıyla kitap okumaya enerji kalmıyor büyük ihtimal.
kitapların içeriğine bağlı olmakla beraber psikolojimiz ve yoğun tempolu bir yaşamımız okuma performansımızı etkiliyor.
mesela okul zamanı en sevdiğim kitaplara bile dokunasım gelmiyordu ama tatilde, zihnim tamamen okuyacağım kitaba odaklı olacağı zaman dilimlerinde çok daha rahat okuyorum kitaplarımı.
  • m e b  (20.08.14 17:21:53) 
benzer durum bende de söz konusu. hala kitap alıyorum ama okuyamayacağımı biliyorum.
mesleki sınavlarım ve iş yoğunluğum yüzünden sürekli ertelemek zorundayım. bu dönemi atlattığım zaman hıncını alacağımı düşünerek gidiyorum.
sende de benzer bir yoğunluk falan varsa çok kafaya takma bu yoğun dönemin geçmesini bekle.
  • seyduna6687  (20.08.14 17:39:39) 
Ben de zaman zaman bu dönemden geçenler güruhundan birisi olarak arkadaşlara ek olarak, "Başlamak bitirmenin yarısıdır" demek istiyorum. Biraz daha açacak olursak,

Herhangi bir konuda hali hazırda hatrı sayılır birikimi olan her insan o konu hakkında Seçici bir hale geliyor doğal olarak. Tavsiyem gerçekten geçirmekte olduğun bu döneme de katkısı olabileceğini düşündüğün türlere yönelip, o türde bir kitap okuman olacaktır. Örnek olarak, ben üstüste felsefi, hayatı sorgulayan kitaplar okudum hem de dönem olarak depresif diyebileceğim bir aralıkta; en sonunda geldiğim noktada elimi sürmeye korkar olmuştum, dedim ki biraz beni bu dünyadan çekip koparacak şeyler okumalıyım daldım Homeros'a mutlu ve mesut bir şekilde. Gelgelelim "Günümüzde de böyle yiğit olsaydı insanlık ne olurdu, ah ulan o dönemde yaşamalıydım" diyorum ama bu da farklı bir başlığın konusu.

Hadin.
  • Octavarium  (20.08.14 23:38:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.