[]

sonunda spora başlıyorum

evet devilred'in her duyuru altındaki bütün dertlere derman tümcesi "spor yap"a dayanamadım ben de spora başlamaya karar verdim.

evimle işyerim hemen birbirine çok yakın, tesadüftür ki işyerimin karşısında üç katlı büyük bi spor salonu açıldı. ekipmanlar falan her şey şekil gözüküyor da adam şark kurnazı tipli hemen oldu bitti yapıp kayıt yaptırmaya çalışma modunda. böyle yaklaşan insanlardan da nefret ediyorum ve uzaklaşasım geliyor.

şimdik bir iki sorum olacak:

ben spor salonuna yazılsam benim boyum kiloma göre bu adam bi program verecek, eyvallah. ama ben biraz daha tecrübeli bu işin içinde olanlardan destek alarak işin içine girmek istiyorum. çünkü bi şeye başlarken laylay olmadıkça daha motiveli işe sarılıyorum.

1- kilo almaya yönelik spora başlamak istiyorum. ne yiyip ne içeceğim konusunda öğün öğün bu konuda bana kim destek olabilir? kimden bu konuda yardım alabilirim? diyetisten? dışarıdan bi spor hocası? vs.

2- bana yazılan programın verimli olup olamayacağını nasıl anlayabilirim? çünkü adam asker emeklisi allahı var camış gibi ama sallan skim iş yapmayacağından emin olamam.

3- duyuruda diyetisyen ya da profesyonel olmasa bile uzun yıllardır bu spor işiyle ilgili arkadaşlar var mıdır? benle bilgi paylaşımında ücretli/ücretsiz bulunabilirler mi?

4- kafaltı ve öğle yemeğinden sonra akşam iş çıkışı gitsem akşam yemeğinden önce oradan spordan sonra eve geçsem böyle spor yapmak için verimli bir saat aralığı olur mu?

dahiliyeden defalarca farklı yerlerde tahliller yaptırdım domuz gibiyim amma iştahım pek yok. dolayısıyla kilo sıkıntım bundan kaynaklı biras ama yaşım geçiyor ve dur demek istiyorum artık.

boy efenime söyleyim 183
kilo efenime söyleyim 68 69

başta devilred olmak üzere tüm duyuruculara teşekkürler, selamlar sevgiler

 
ye - çalış - dinlen

ayrıca:
(bkz: yeni başlayanlar için vücut geliştirme)
  • corneillus  (14.08.14 14:59:57 ~ 15:00:58) 
1) internet. duyuru. biz. :)
2) buraya sorabilirsin.
3) var. bulunurlar.
4) olur.
  • icemint  (14.08.14 15:16:26) 
arkaşım benzer ölçülerdeydi (belki daha zayıftı) şu an 75leri geçti. yaptığı şey doğru yanlış bilmiyorum ama adam deli gibi yiyordu ve kasıyordu.

akşam yemeğini neredeyse 3-4 öğün yiyordu. iş ve erken kalma sorunundan kahvaltıyı çok iyi yapamıyordu, yiyebildiği zaman keçi yoğurdu+yulaf veya ekmek arası birşeyler. Spora giderken veya dönerken kuru üzüm, ceviz, badem, reçelli ekmek, meyve, ton balığı, peynir vs gibi şeyler yiyordu. Onun diyetinde en önemli besinler peynir ve ton balığıydı çünkü göreceli olarak daha ucuz protein kaynağu bunlar. Bunlar onun yaptıkları tabii, sana uymayabilir.
Yeri geldiğinde sabah kahvaltısında 4 yumurta yiyordu...
  • god of tey  (14.08.14 15:31:41) 
spor hocan profesyonelse zaten bütün bunların cevabını en iyi ondan alabilirsin.

neyse bunu söylemek için cevaplamadım.

şu hayatta evi-işi-spor salonu üçlüsü birbirine yakın olan insana özendiğim kadar kimseye özenmedim. "Allaam ben ne zaman spora gidebilicem?!" diyerek gözyaşlarına boğuldum an itibariyle
:(
  • su olsam ates olsam  (14.08.14 15:38:17 ~ 15:39:38) 
@god of tey

işte sıkıntı ne vakit neyi ne kadar yemem gerektiği ile alakalı. salondaki adama da sordum ne yemem gerektiği konusunda direktif verecek misiniz diye. adam et süd yumurta yicen işte diyo :)

dicek bana misal spora başladım sabah kafaltıda şu şu, öğlen yemekte bu bu. bu konuda yardımcı olabilecek birini arıyorum? devlet hastanesi diyetisyeni bakar mı bana?
  • bana da mi lolo  (14.08.14 15:38:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.