[]

şahıs şirketin kapanması süreci

Değerli Arkadaşlar
sorumu muhasebe işiyle uğraşan kişiler, ya da muhasebe bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
2 senedir faaliyet gösteren bir şahıs şirketim var, 1 haziran ve 2 haziranda olmak üzere 2 adet fatura kestim, 10 haziranda ise muhasebecime kapatması emrini verdim.
2 temmuz itibariyle halen daha kapanmış değil, sorduğumda üzerimde bulunan stokları hesaplayacaklarını vs şeyler söylemekte.
Buna mukabil haziran ayı muhasebe ücreti ödedim.
Şimdi size sormak istediğim soru: Bir şahıs şirketi hemen 2-3 gün içerisinde kapatılamaz mı? Bu şekilde bir kaç ay mı geçmesi gerekiyor, bana kapanış ile ilgili bilgi vermenizi rica ederim.
Ek bilgi: Elimdeki her türlü fiş, fatura, yazarkasa kapatma raporu teslim edildi.
Haziran bağkur pirimi ödendi.
İTo üyelik aidatı ödendi.
işin açıkçası süreci uzatarak, benden para kopardığını düşünüyorum.

 
evet bence de uzatıp para koparmaya çalışıyor. 2-3 gün bile sürmez. en fazla yarım saatte, bilemedin bir saatte kapanır şahıs işletmesi. vergi dairesine işi bırakma bildirimi verilir, kalan faturalar iade edilir, varsa yazar kasa için işlem yapılır ve vergi dairesi kapatır. sonra sgk'dan alınan bir form vardı, ne zamandır kapanış yapmadım, kalkmış olabilir, vergi dairesi onu onaylar, götürürsünüz ticaret odası da kapanış yapıp onaylar, onu götürüp sgk'ya verince o da yapar kapanışı. bunları dolaşma ve sıra bekleme kadar sürer bütün işlem. şahıs işletmesi devlet nezdinde kapanmış olur. şahıs işletmesi olduğu için kalan stok, alacaklar, borçlar falan devleti ilgilendirmez. borç ve alacak şahsidir. stokları alıp evinize götürebilirsiniz.

limited ve anonim şirketlerde şirketin ayrı bir tüzel kişiliği olduğu için bunları tasfiye etmeden şirket kapatılmaz. o yüzden en az bir yıl olmak üzere uzun sürer.
  • kibritsuyu  (02.07.09 11:28:08) 
merhaba ilginiz için teşekkür ederim.
şimdi bu muhasebeci arkadaşa tekrar telefon açtım, bana aktardığı şu: sen 10 haziranda kapat dedin ama iki tane fatura kesmişsin, bunu biz 1 temmuz itibariyle yürürlüğe koyacağız ve önümüzdeki hafta şsahış şirketin kapanmış olacak, senden bir daha para mara istemeyeceğiz, haziran aylığını aldık, temmuza sarktı diye muhasebe ücreti almayacağız.
bir de stoklar demirbaşlar falan onları sana fatura edeceğiz, kendine satmış gibi olacaksın.
sizin de söylediğiniz gibi bast bir yapı bu şahıs şirketi, neden bu kadar uzadı anlayamıyorum, soruyorum niye bu kadar uzadı, haklısın 2-3 günde biter ama bizimde işlerimiz var falan filan, zaten 1 aylık bir süresi vardır bunun, senin açından da bizim açımızdan da 1 ay sürmesinin birr zararı yok, 10 temmuzda bitmiş olacak diyor.
  • tanjant  (02.07.09 12:08:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.