[]

oracle, sql developer bilen

stajdayım, programları yeni yükledim ve neyin ne olduğunu bilmiyorum
bugün cevaplanmak üzere bikaç soru sordular araştırmam için, açıklarsanız sevinirim.

sql developer olmadan oracle çalışır mı, nasıl çalışır?

localhost bu link tam olarak ne işe yarıyo, burada login olup ne yapıyoruz, ne için kullanıyoruz?

oracle nereye kurulu, oracleın kurulu olduğunu nasıl gösteririm.(program filesta filan gösterdim yemedi)

oracle çalışıyo mu(soru garip biraz), çalıştığını nasıl anlıyoruz, nesi çalışıyo da anlıyomuşuz gibi de ipucu verdi.

kullanıcı oluşturmam ve bağlanmam lazım bide, nasıl yapacağımı bilmiyorum.

sorular bu kadar, herif beni sikmeye çalışıyomuş gibi geldi bana, ama yapacak bişey yok. not oracle 12 indirdim ama simdi 11 indiriyorum, tavsiyesi olan varsa yazsın. ha bide sanırım oracle'ı sql developera bağlıycam ama o sonra galiba.

 
enterprise manager çalışıyor o linkte. EM'ye login olup oracle database'in durumunu grafiksel olarak gözlemleyebilir, raporlar alabilirsin. Ayrıca RMAN backuplar vs sıkecıl edebilirsin. Oracle'ın çalışıp çalışmadığını servislerine bakarsın anlarsın. database'e bağlı bir program yok mu ? varsa o database bişiler yazabiliyorsa oracle calisiyordur.

windows için oracle pek bilmiyorum, benim bahsettiğim linux üzerinde çalışan. ama windows içinde bişi değişmez heralde.
  • fallthepieces  (06.08.14 10:40:12 ~ 10:45:44) 
sql developer herhangi bir oracle veritabanına bağlanmak için kullanılan bir tooldur.
sql sorgularınızı bu gibi toollar üzerinde yazar, paket, prosedür falan burada compile edersiniz.
kısacası kendisi üçüncü parti standalone bir yazılımdır ve oracle'ın çalışması için kendisine gerek yoktur.
  • velhasilkelam  (06.08.14 10:49:34) 
1. sql developer veritabanına ulaşmanı sağlayan tool'lardan biridir, o olmadan da oracle yüklüyse arka planda çalışmaya devam eder.
2.C diskinde bir oracle klasörü olması lazım, search et.
4.oracle'ın çalışıp çalışmadığını anlamak için bilgisayarda başlattaki arama kısmına services.msc yazılır, açılan servisler ekranında oracle servisleri running ise çalışıyordur.
5.sql developer varsa kullanıcı oluşturabilirsin bunu nasıl yapılacağını google'dan bakarsın ben toad , plsqldeveloper ve türevlerini kullanıyorum
  • technicalte  (06.08.14 11:41:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.