[]

Yabancılar hangi Türk tatlılarını severler

Yabancılar en çok hangi Türk tatlılarını seviyor? Lokum ve baklava geliyor aklıma ama başka ne olabilir? Cezerye severler mi mesela ya da sarı burma? Ne götüreyim kafam karıştı... Baklava pahalı bi de..




 
en güzeli lokum. türkiş dilayt. hem de ucuz. cezerye de bi çeşit lokum zaten. havuç lokumu. yapılışı aynı.


  • kibritsuyu  (30.06.09 16:00:40) 
yabancılar nereli? (aliens geldi aklıma) ruslar çoğunu bilir ve severler kafkaslara aşinalıktan dolayı örneğin.


  • justaddwater  (30.06.09 16:02:09) 
  • o s c a r  (30.06.09 16:03:49) 
baklavaya +1


  • aithra  (30.06.09 16:18:54) 
hepsini severler sonuç olarak hepsi de farklı bir lezzet olacak. onun için lokumdan daha lezzetli baklavadan daha ucuz çifte kavrulmuş güzel bir seçim olabilir. beğenilirliği de test edilmiştir.


  • bittersweetmemories  (30.06.09 16:25:53) 
bülbül yuvasi, şöbiyet.


  • karamuratbenim  (30.06.09 16:32:05) 
kerane tatlısı


  • serseri marti  (30.06.09 16:39:46) 
Tabiki baklava. Elin Avustralyalısı, Slovenyalısı, ispanyolu vb. TR'den her gelişimde baklava istiyorsa bunda bir iş olmalı. Zamanında baklava, çifte kavrulmuş lokum ve kestane şekeri götürmüştüm, adamlar sadece baklavalara hücum edince diğerleri bana kalmıştı :) Baklava dediysek de fıstıklı tabiki, bir de güzel bir yerden olsun mümkünse :P (Sanki kendime istiyorum ya)


  • renz  (30.06.09 17:23:24) 
Burma mıdır nedir, öyle bir tatlı var.. Bir de kadayıf. Arkadaşlarım arasında popülaritesi en yüksek olan şeylerden biri de badem ezmesi.


  • luin 41  (30.06.09 17:51:27) 
yahu tamam da hangi yabanci mesela bu. ingilizler baklavadan ziyade peynirli kadayifi seviyorlar cunku onlar sicak tatlilari severler, italyan arkadaslar da baklavayi dondurmayla yiyorlardi oyle seviyorlardi. cezeryeyi tatli olarak degil de kahve yanina falan severler almanlar. yani onceden restaurant da calisiyordum bu isler hep boyleydi.

ekleme: ha bi de su kucuk kucuk beyaz lokum varya hindistan cevizli olan, onu begenmeyen yabancinin turkiyeye girmesi yasak, oyle seviyorlar yani.
  • tm 100 series  (30.06.09 19:21:56 ~ 19:23:24) 
Bir AB projesi nedeniyle Litvanya, Letonya, İtalya ve İspanya ile ortaklığımız vardı. bir çok kez toplantı yapıldı farklı ülkelerde. Dolayısıyla bir çok paylaşım yaptık.

Baklava, kadayıf gibi şerbetli tatlılar zor olur ancak biz götürmüştük ve beğenerek yemişlerdi. Ayrıca gerek ülkemize geldiklerinde gerek bizim diğer ülkelere gidişlerimizde lokum, pişmaniye, cezerye, mesir macunu gibi tatlıların (veya şakerlemelerin) hepsi de beğenilmişti. Bir keresinde evimizde ağırlamış ve yemekten sonra kaymaklı ekmek kadayıfı ikram etmiştik. 7-8 ay sonra görüştüğümüzde o tatlının çok güzel olduğunu hatırlatmışlardı.

İlginç bir tat olarak mesir lokumu da deneyebilirsiniz. KEndine has acı tatlı karışımı çok ilgi görüyor. Bulabilirseniz iyi olur.
  • 44  (30.06.09 20:22:02) 
baklavayı bazı insanlar aşırı tatlı bulup yemiyor. ben daha az tatlı olan tatlıları öneririm.


  • clementine  (30.06.09 20:58:34) 
gulluoglu'nun kuru baklavasi. siparis bile almaya baslamistim ben vaktiyle..


  • nooneatall  (30.06.09 23:42:39) 
dondurmalı irmik helvası yedir onlara tatlı neymiş öğrensinler.


  • alkolikfedai  (01.07.09 03:41:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.