[]

makyaj meseleleri

merhaba
sadece önemli günlerde makyaj yapıyordum, düzenli olarak yapmaya karar verdim. yeni başlayanlar için önereceğiniz, mutlaka al dediğiniz ürünler var mı? bu bir fikir de olabilir. bir de transparan pudra ve köpük fondöten hakkında ne düşünüyorsunuz?



 
dünyada yeni trend artık fondötenleri çöpe atmak yönünde. köpük de olsa fondöten yerine bb veya cc krem tercih edin. günlük makyaj için biçilmiş kaftan her ikisi de. orta kapatıcılık, ton eşitleme, cildi nemlendirme ve güneşten korumayı bir arada yapıyorlar. missha, pure beauty, la roche posay gibi markalara bi göz atın. kendi tonunuza uygun olanı mutlaka bulursunuz. hayya cildiizde promlemyoksa bunları bile kullanmayın bence, iyi bir güneş kremi yeterli olacaktır.

transparan pudra konusunu bilmiyorum.

yeni başlayanlar için en iyi tavsiyem "less is more". bir de drugstore ürülere burun kıvırmayın, high end olanlarla yarışacak performans sergileyebilir çoğu. etik tavsiyem ise kullanacağınız markaların hayvan deneyleri yapıp yapmadığına dikkat etmeniz yönünde; biz güzelleşirken hayvanların işkence görmesine gerek olmadığını düşünüyorum.
kolay gelsin :)
  • in pyjamas  (25.07.14 21:22:58 ~ 21:23:55) 
rossmann'a bak derim, fiyat performans oraninin yuksek oldugun dusunuyorum. fakat genel olarak herkesin cildi farkli urunu seviyor. cilt tipini rengini kendine benzettigin, yas veya olgunluk olarak senden ileri bir kadin varsa cevrende ona danisabilirsin, ben genelde kendi begendigim urunleri, kendime benzer yapidakilere oneriyorum.
mesela ben lancome'u begeniyorum bu aralar, bana cok iyi geliyor.
http*
  • mavicorap  (25.07.14 22:17:21) 
transparan pudra max factor'de var ama çok beyaz tenliysen gene işe yaramaz.

bence cildin güzelse, makyaj yapmamaya devam et, çok bir şey kaybetmiyorsun.

bakımlı görünmen gereken bir yerdeysen -özel sektör vs. gibi- cildin gene düzgünse, hiç bb cream cc cream olayına da girme, eğer değilse girebilirsin belki. ve olabildiğince az şey sür -yeni başlayanların bir yanılgısı da, her şeyi sürebileceklerini sanmaları, ben kendimden biliyorum :D - yüzün çok solgunsa ten rengine uygun bir allık kullanabilirsin -şart değil- biraz göz kalemi/eyeliner -gözünün alerjik bir yapısı varsa buna dikkat ederek al ve/veya lens kullanıyorsan- hafif bir rimel -bence waterproof rimel gereksiz, benim gözüme ağır geliyor mesela yapı olarak- günlük hayat için de hafif bir dudak parlatıcısı hatta meyveli dudak kremleri bile yeter. olabildiğince az yap, sadece güzel yönlerini çıkarmak için yap. çirkin bulduğun yönlerini gizleme yani. zaten öyle makyaj yapmaya kalkınca genelde önemli gün makyajı tarzı ağır şeyler oluyor. kısaca az makyak. in pyjamas +1
  • pasp  (25.07.14 22:43:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.