[]

dil okulu (yeni zelanda & avustralya & londra vs)

selamlar. biraz uzun olacak. okuyup yardımcı olabilecek kişilere şimdiden sonsuz teşekkürler.

öncelikle yeni mezun oldum. dilim aslında fena değil. ama geliştirmem gerektiğinin farkındayım. bu yüzden amaç yaklaşık 1 sene kadar ana dili ingilizce olan bir ülkede kalmak.

üniversiteye devam ederken, okul bitince, diğer seçeneklere hiç bakmadan, dil okuluna kaydolup new york'a giderim, çalışma izni olmadığından, oradaki giderlerimi çıkarmak için de sigortasız bir iş bulur ve çalışırım diyordum. sonuçta work and travel ile gidip sonrasında orada kalan tanıdıklardan öyle gördük. ama, artı ve eksilerini düşününce bir takım soru işareti oluşuyor kafamda. sonuçta çalışma iznin olmadan çalışacağın işler de belli oluyor. girebileceğin işler genelde türk işyerleri filan oluyor. bu yüzden çalışacağın işte geçecek süre içerisinde de pek ingilizce konuşamayacağından dilini 3 geliştirebilecekken 1-2 geliştirebiliyorsun. (öyle tahmin ediyorum)

henüz new york'u kafamda tam olarak elemesem de, benzer süreci başka yerde geçirsem daha rahat yaşamak mümkün mü diye, londra, yeni zelanda ve avustralya seçeneklerini de düşünmeye başladım. birkaç gün öncesine kadar düşünmüyordum. bu 3 alternatif ile ilgili kafamda ayrı ayrı sorular var. hangisi hakkında bilgi sahibi iseniz paylaşabilirsiniz, bilgiye açığım.

- londra: Tier 4 (General Student Visa) vizesi ile çalışma izni alınabiliyormuş. bu vizenin diğer öğrenci vizerlerinden farkı ne? Student Visitor Visa 6 aya kadar sürecek eğitimler için geçerliymiş, Extended Student Visa 6 aydan 11 aya kadar geçerliymiş. Tier 4 ise 11 ay üstü mü oluyor?

diyelim tier 4 aldık. 10 saat ya da 20 saat, çalışma izni alınca bu saati artıbiliriz diye tahmin ediyorum? yani legal olmayan kısım elden ödenerek tamamlanır herhalde. sorum şu ki, new york'a göre kazanılacak ücret ile yaşamak daha mı zor olur daha mı kolay?

- yeni zelanda: çalışma izni alınabilmesi için en az 24 haftalık bir dil eğitimi programına katılınması ve IELTS sınavından minimum 5.00 skoru alınması gerekmekteymiş. ya vizeye başvurmadan önce burada ielts'e girip 5 almak gerekiyor, ya da oraya gidip 1-2 ay çalışmadan, ielts'e orada girip 5.0 alıp 20 saatlik çalışma iznini kapmak gerekiyor anladığım kadarıyla. çalışma izni aldıktan sonra minimum maaş 14 yeni zelanda dolarıymış. bu fiyat yeni zelanda şartlarında nasıldır? orada kazanılan para, kendimi geçindirmeme yeter mi?

- avustralya: burası eğer yanlış anlamadıysam en az 12 haftalık dil okulu ile gelenlere direkt 20 saatlik çalışma izni veriyormuş. iş bulma konusu bir şekilde halledilir sanırım. ancak şöyle bir şey var ki, eğer dil okuluna 40 haftadan az süreliğine kaydolmuşsan vizen uzatılamıyormuş. ülkeden çıkıp tekrar vize almak gerekiyormuş. atıyorum 6 aylık kaydoldum. sonra oradayken bir 6 ay daha uzatmak istesem uzatamayacak mıyım? ille dönüp tekrar gelmek mi gerekecek? ki yine bir sürü maaliyet, gereksiz olabilir eğer iyi bir işin yoksa.

kanada'yı niye düşünmüyorsun diyen olabilir. orası da dil okuluna çalışma izni vermiyor amerika gibi. e kaçak iş seçeneği new york'ta daha geniş olduğu için kanada'ya gitmektense new york daha mantıklı oluyor bu durumda.

 
Kanada'da kacak is olayi yaygin yalniz uluslararasi ogrenciler icin. Bilgin olsun.


  • termostad  (24.07.14 20:18:10) 
new york u unut cok pahali. hem cok goz onunde amerikada kacak calisip yasayabilecegin milyonlarca yer var ama baslangic noktan new york olmamali.

calisirken ingilizceni gelistirmeyi de unut. ingilizceyi calisirken degil gunluk hayatta orda edindigin arkadaslarla, otobuste random insanlarla falan konusurken ogreniceksin.

hazir yeni de mezun olmussun ayarla bi yuksek lisans en azindan adam gibi yasarsin sonrasinda adam gibi muamele gorursun. kalifiye elemansin burdan guzel gozukuyo ama 3 ay sonra ben napiyorum dersin.
  • groove  (24.07.14 20:36:16 ~ 20:36:34) 
avustralya icin, 40 hafta altinda vize uzatimi olamadigi ve yeniden giris cikis yapmak gerekecegi (tazelenmemis bilgilerime gore) dogru idi.
1 yillik dil kursu kaydi alip oradan univ. ve gocmenlik islerine kasar genellikle bu niyette olanlar.

  • viva paulista  (31.07.14 03:20:09) 
su an ingiltere vizesinin durumunu bilmiyorum ama uzatilabilir 20 saat calisma izinli bir vize sana bir cok kapi acar. baslangic icin idealdir.

avustralya icin 40 hafta olayi bu isin kasarlarinca bile onaylanmistir. 40 hafta alti gelmek zaten mantiksizliktir. 40 haftada yolunu bulamayan gerizekalidir. Hakkaten az biraz ingilizce ile 1 yillik working holiday vizelerine bakilmalari en ucuz ve hizli ilerlenebilir yoldur.
  • kitchen confidential  (10.09.14 17:19:17) 
selam, bir süredir aynı ülkelerle ilgili aynı nedenlerle araştırma yapıyorum. ingiltere'nin vize durumu şurada detaylı var: www.gov.uk ingiltere de tier 4 için senden dil düzeyini cambridge exam ya da ielts ile kanıtlamanı istiyor. dil okulu için gidersen 20 değil, 10 saat çalışma izni veriyor ve en az 28 gün hesabında olan para istiyor. (londra&londra dışı farklı miktarlarda) tier4'ü oradayken uzatma imkanın var. benim ulaşabildiğim bilgiler bunlar şimdilik. ha bir de ankara antlaşması konusuna da bak, uzun kalmak isteyenler için fena bir seçenek değil, buradan değil de ingiltere'ye gider gitmez başvurmakta fayda varmış.


  • luinanar  (11.02.15 23:18:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.