[]

binalar için depreme dayanıklılık testi

biraz araştırdım istanbulda sadece itü yapıyormuş, dilekçe veriliyormuş, çok pahalıymış, yaptıran var mı=? fiyatı nedir? itü den başka yapan yok mu gerçekten?




 
malzeme bilgisi hocamız bu işi yapan özel şirketler de olduğunu fakat itibar edilmemesi gerektiğini söylüyor. olay basitçe şu: bir çeşit çekiç var, bu çekiçle kolona vuruluyor, çekicin sekmesine göre kolonun ne kadar sağlam olup olmadığıyla ilgili fikir elde ediyorsun. tabi bu vurma işlemini binanın değişik yerlerinde defalarca tekrarlıyorsun. elde edilen sonucun baya bir hata payı var. bu işlemin pahalı olmaması gerektiğini düşünüyorum. tabi daha bilimsel, daha doğru sonuç veren testler de var. kolonun içine elektromanyetik dalga yollayan ve bu dalganın hızına göre betonun sağlamlığı hakkında bize fikir veren bir cihaz da var. ama bu yöntem çok daha zahmetli ve dolayısıyla pahalı olur. ama diğerine göre daha kesine yakın sonuçlar verir. odtü'nün bu alete sahip olduğunu ve değişik testler için kullandığını biliyorum. itü'nün de şüphesiz vardır. bizzat bu iki üniversitenin inşaat mühendisliği bölümleriyle irtibata geçin, eğer gerçekten meraklıysanız ve ayıracak naktiniz/vaktiniz varsa.


  • bellbane  (28.06.09 21:57:09 ~ 21:58:19) 
ha bir de elmas keskilerle kolondan bir örnek alırlar, bizzat laboratuara götürüp test ederler. o da güzel bir yöntem. belki öyle yapıyorlardır. ama o da zahmetli ve pahalıdır.


  • bellbane  (28.06.09 22:03:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.