[]
kat malikleri kanunu
yazlık bir sitede 12 ay yaşamaktayız. sitemizin bulunduğu yer köy ve kanalizasyona bağlı değil, foseptik ile atık su tahliyesi yapılmakta. tenmuz ayında yapılan olağan genel kurulumuzda bütçemiz açıklandı. elektrik(site ortak alan aydınlatma ), çalışan gideri, foseptik, tamirat ile açıklanan ve karara bağlanan bütçe neticesinde 140 lira aidat belirlendi. aynı toplantıda 12 ay yaşayan ile 2 ay yaşayanın aynı foseptik masrafı olmayacağı belirtilerek dairelere su sayacı takılarak saatten geçen su kadar foseptik ödenmesi kararlaştırıldı. istek ve çözümle ilgili sıkıntımız yok. ancak sözkonusu foseptik gideri 140 tllik aidatın içinde sayılıp sonradan aynı kalem için ek ödeme talep edilmesi aynı hizmet için 2 kere ödeme yapacağımızı gösterdi bize. bu durumda itiraz sürecimiz nasıl işlemeli. ( ek soru: belediyenin köyümüze foseptik getirmeyerek ton başına 10 tlye gelen foseptik parası tahsil etmesi soygun değil de nedir. şehirlerde etık su bedeli olarak ortalama 10-20 tl 2 aylık faturaya gelirken bizim aylık 100 tl foseptik parası ödememiz karşısında yapılacak birşeyler var mıdır? )
2 ay otran ile 12 ay oturan diye bir ayırım olamaz. bu tür giderler tüm daire sahipleri için (boş evler için mal sahibi) ortak ve eşit olmalı. suya göre diye bir şey çok saçma bence.
- ben smyrna (20.07.14 21:16:18)
Bencede smyrna haklı, simdi 2 ay oturanın 3 sene sonra 12 ay oturmayacagının taahhutu var mı, kat mulkiyeti kanununu cok iyi incelemelisiniz
- primetime (20.07.14 23:01:10)
1