[]

bebek tuzlama adeti?

Yeğenim oldu, kızçe, daha bi haftalık. Tutturmuşlar bebeği tuzlucaz diye, adetmiş.
Tuzlanınca bebek ömür boyu kokmazmış, anam seni tuzlamadım ondan ter kokuyon dedi. Tepem attı Avrupa'da yok böyle şeyler pırıl pırıl insanlar amma cahilce adetler varmış dedim. Sonra Google amcaya sordum harbiden böyle bi şey varmış. Sayfa sayfa konuşulmuş.

Ekşi linki: eksisozluk.com

Merak ettim bunun bilimsel bi açıklaması var mı? Sizi tuzlamışlar mı? Ter kokusunun önüne deodorant vs. kullanmadan ne gibi temizlik malzemeleri kullanarak geçilir?

Genel bi soru oldu ama katılırsanız sevinirim.
İyi geceler.

 
kimseyi tuzlamamışlar herhalde otobüs, dolmuş zulüm. bebek bu ayrıca salamura olmaz ondan. allah analı babalı büyütsün.


  • rock n roll  (16.07.14 00:37:10) 
bildim bunu. ben değil de kardeşim tuzlandı oradan biliyorum. bu zaman kadar bi ter kokusunu da duymadık :) ha ben çocuğum olunca yapar mıyım, yaparım be nedir, zararı yoktur en azından..


  • lambada  (16.07.14 00:40:48) 
Bir faydası yok ama küçük yeğenlerimi tuzlamışlardı 3-4 sene önce. Bilimsel bir karşılığı yok sadece gelenek


  • alaimisema  (16.07.14 00:43:00) 
babamı tuzlamış babaannemler, adam ne kadar terlerse terlesin kokmuyor. adam klasik iki günde bir duş alır bi de bak. bilimsel bir açıklaması varsa, buyursunlar ateyizler bunu da açıklasın.


  • klassno  (16.07.14 00:44:18) 
denemek lazım abi bırak tuzlasınlar 14-15 yıl sonra hormonları çılgın atarken 5 gün bi odaya kapatıp deney yap. 5 gün sonunda hala mis gibi kokuyorsa tez konusu olarak bir tıp öğrencisine sat köşe ol.


  • satanist evlat arif  (16.07.14 00:46:45 ~ 00:47:06) 
babannem bizi tuzluycakmis ama annemla babam kacirmislar elinden olur mu oyle sey diye. keske tuzlasaymis.

daha once sordugumda banyodan hemen sonra karbonat cevabini almistim ter kokusunu engellemek icin.

bizim milletin kokmasinin sebebi tuzlama degil, yikanmama. avrupada amerikada adamlar gerkirse gunde iki kere yikaniyo, bi giydigi kiyafeti ikinci kere yikamadan giymiyo. biz haftada bi kere o da kesin pazar gecesi yikaniriz. kiyafetler uzerinde gorunen bir leke olmadigi surece temiz kabul edilir. parfum deodorant anca dugune davete giderken sikilir.
  • nicki martin  (16.07.14 00:46:48) 
Tuzlamamışlar ama alerji olduğumda anladık ki tuzlamayla alakası yok bu işin. Alerji yüzünden 10 gün yıkanmadım, yine kokmadım.

Ben normal duşumu alıp, keyfime bakıyorum. Kıl tüy temizliği önemli. Kol altında tüy varsa, ter kokusu kaçınılmaz. Kökten almak ama, jiletle kısaltmak değil kast ettiğim. Deodorant, parfüm kullanamam, alerjik astımım var. Sadece çok sıcak havada güneşli saatte dışarı çıkmam gerekiyorsa Rexona'nın kol altı stick'ten kullanıyorum.
  • istinyede bekle  (16.07.14 00:46:58) 
tuzlamamışlar beni de ama hiç ter konusunda şikayetim olmadı. ter kokusu mevzusu aslında tüketilen yemeklerle de alakalı. pastırma gibi şeyler tüketirsen duş aldığın gün bile terin buram buram kokar. gibi.


  • rayde  (16.07.14 00:50:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.